Ο Τζόρνταν Πίκφορντ είναι ο πρωταγωνιστής της Εθνικής Αγγλίας στο Euro 2024, καθώς ήταν πάντα βασικός με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στον πάγκο μιας και είναι ο τερματοφύλακας αναφοράς της από τότε που αναδείχθηκε ως παίκτης νέων στις χαμηλότερες κατηγορίες.

Ο Πίκφορντ ήταν βασικός για την Αγγλία από τότε που έκανε το άλμα από την Under-21. Έχει υποστεί κάθε είδους κριτική, αφού στην πραγματικότητα είναι ένας εκκεντρικός τερματοφύλακας που του αρέσει να κάνει διαφορετικά πράγματα. Ακόμα κι έτσι, εμπνέει εμπιστοσύνη στον προπονητή.

Ήταν πάντα βασικός παρά το γεγονός ότι ήταν μέλος της Έβερτον, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας των μεγάλων συλλόγων της Premier League.

Το γουρούνι (Pigford)

Στα παιδικά του χρόνια, ο πατέρας του αποφάσισε να αλλάξει ένα γράμμα του επωνύμου του για να αποφύγει τη γελοιοποίηση στο σχολείο. Ο Τζόρνταν Πίγκφορντ (Pigford), όπως γεννήθηκε, άλλαξε το «g» σε «ck» (Pickford), μια κίνηση που πιθανώς εμπόδισε τον νεαρό Τζόρνταν να βιώσει παρόμοια πράγματα όπως ο πατέρας του.

Πίγκφορντ σημαίνει γουρούνι, όπου οι χοίροι διασχίζουν το ποτάμι. Το γεγονός ότι η λέξη «γουρούνι» στο επίθετο κόστισε πολύ κόπο στον πατέρα και γι' αυτό επέλεξε να κάνει μια νομική αλλαγή.