Ο γεννημένος το 1995 στο Τορκί μπορεί, πλέον, να καυχηθεί ότι έχει σημειώσει ένα από τα πιο σημαντικά γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Το γκολ του επέτρεψε στην Αγγλία να νικήσει την Ολλανδία με 2-1 στον ημιτελικό και να προκριθεί, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, στον τελικό του Euro.

"Δεν έχω λόγια. Όταν σκοράρεις, πολλές αισθήσεις περνούν από το σώμα σου, αλλά αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά. Όταν έτρεξα να πανηγυρίσω με τα αγόρια όλα ήταν σε... αργή κίνηση", είπε ο φορ της Άστον Βίλα, ο οποίος αντικατέστησε τον Χάρι Κέιν στο 81' και δέκα λεπτά αργότερα πέτυχε το νικητήριο γκολ.

Από την 6η κατηγορία...

Οι αρχές της καριέρας του ήταν επίσης «slow motion». Όχι πολύ καιρό πριν, το 2015, έπαιζε δανεικός στην 6η κατηγορία στις τάξεις της Weston-super-Mare :

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έπαιζα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Αγγλία. Μπορείς να ονειρεύεσαι, αλλά είμαι ρεαλιστής. Ήμουν συγκεντρωμένος μόνο στο να επιστρέψω στην πρώτη ομάδα της Έξετερ και δούλεψα σκληρά για να φτάσω εδώ», έχει πει.

Ξαφνικά, άρχισε να ανεβαίνει τα σκαλιά δύο - δύο κάθε φορά. Από το να παίζει στην 4η Κατηγορία με την Έξετερ στην υπογραφή στη Μπρέντφορντ, στη συνέχεια στη Β' Κατηγορία, με αντάλλαγμα 7 εκατομμύρια ευρώ το 2017. Ο τότε προπονητής του, Ντιν Σμιθ, τον πήγε από τη Μπρέντφορντ στην Άστον Βίλα το 2020!

Ο Έμερι τον άλλαξε προς το καλύτερο!

Η εκτόξευση του, ωστόσο, ήρθε με τον Ουνάι Έμερι στον πάγκο. Ήταν αυτός άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του Γουότκινς: «Συχνά θέλω να φύγω από την περιοχή, αλλά ο Ουνάι μου λέει ωμά: «Μην πας, μείνε εκεί. Με κάνει να γελάω, αλλά λειτουργεί». Ο Γουότκινς οδήγησε την Άστον Βίλα στο Champions League έπειτα από 41 χρόνια με 19 γκολ και 13 ασίστ.

"Το γκολ είναι το ψωμί μου, το καθημερινό μου. Όταν ήμουν στον πάγκο, είπα στον Ντιν Χέντερσον ότι ένιωθα ότι έπρεπε να μπω, ότι ένιωθα ότι μπορούσα να σκοράρω", αποκάλυψε ο MVP της αναμέτρησης με την Ολλανδία που έχει παίξει μόλις 20 λεπτά στα γήπεδα της Γερμανίας.

"Ήμουν λίγο απογοητευμένος. Δεν μου αρέσει να είμαι στον πάγκο. Μόλις είχα ολοκληρώσει την καλύτερη σεζόν της καριέρας μου. Είναι αλήθεια ότι έχω λάβει απίστευτα μηνύματα που μου έλεγαν ότι θα σκοράρω. Θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο στον τελικό" τόνισε.