Τα παιχνίδια με την Ίντερ Ντ'Εσκάλδες για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του UEFA Conference League άφησαν λαβωμένη την ΑΕΚ. Και αυτό γιατί η ένωση πληγώθηκε από δύο τραυματισμούς σημαντικών ποδοσφαιριστών που τους έθεσαν εκτός μάχης για περίπου ίδιο χρονικό διάστημα. Ο λόγος για τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι και τον Γενς Γιόνσον, οι οποίοι προκάλεσαν δύο απανωτά σοκ μετά από κάθε αναμέτρηση με την ομάδα της Ανδόρρας.

Ο Ιταλός τραυματίστηκε στο ζέσταμα του πρώτου παιχνιδιού, στη Νέα Φιλαδέλφεια και οι εξετάσεις έδειξαν, ότι υπέστη κάταγμα στο σκαφοειδές της αριστερής πηχεοκαρπικής. Ο εκτιμώμενος χρόνος επιστροφής του είναι δυόμιση μήνες, δηλαδή μέσα Οκτωβρίου. Ο Δανός τραυματίστηκε μετά από χτύπημα που δέχτηκε στο δεύτερο ημίχρονο της ρεβάνς στην Ανδόρρα. Η μαγνητική τομογραφία έδειξε πως υπέστη μερική ρήξη τένοντα αριστερού δικεφάλου, ένας τραυματισμός που θα τον αφήσει εκτός για δύο μήνες.

Ο σχεδιασμός της ΑΕΚ υποστήριζε, ότι η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού θα κινούταν για δύο μεταγραφές και συγκεκριμένα για έναν αριστερό μπακ και έναν επιθετικό. Με τους τραυματισμούς όμως τα δεδομένα διαφοροποιούνται, γιατί πολύ απλά μιλάμε για δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι πολύ ψηλά στις επιλογές του Ματίας Αλμέιδα.

Πως θα πορευθεί η Ένωση από εδώ και στο εξής; Για τη θέση του τερματοφύλακα, η ΑΕΚ δεν δείχνει πρόθυμη να καλύψει τη θέση με νέα μεταγραφή. Η Ένωση πορεύθηκε στα ματς με την Ίντερ Ντ'Εσκάλδες με πρώτο τερματοφύλακα τον Θωμά Στρακόσια και δεύτερο τον Γιώργο Θεοχάρη που δηλώθηκε στη λίστα της UEFA ως club trained.

Όσον αφορά τον Δανό χαφ, ο Αλμέιδα έχει λύσεις στο κέντρο για να καλύψει το κενό, αν δεν γίνει κάποια προσθήκη μέσου. Τη θέση του Γιόνσον μπορεί να παίξει άνετα ο Μάνταλος που στο παρελθόν έχει δοκιμαστεί με επιτυχία ως 8άρι. Πολύ καλά μπορεί να ανταποκριθεί ως χαφ μπροστά από τον Σιμάνσκι και ο Λιούμπισιτς, τον οποίο είδαμε στο δεύτερο ματς με την Ίντερ Ντ'Εσκάλδες να παίζει εκεί. Επίσης υπάρχει και η λύση του Γαλανόπουλου, ο οποίος στάθηκε άτυχος πριν το ματς της Ανδόρρα και προβλήθηκε από ίωση.

Θα βάζαμε και τον Πινέδα στην εξίσωση, ο οποίος θα αύξανε τις επιλογές του Αλμέιδα σε τέσσερις. Αλλά με όσα συμβαίνουν με τον Μεξικανό, με τον μάνατζέρ του να οδηγεί τη διοίκηση σε νομικά μέτρα, δεν βάζουμε το χέρι στη φωτιά για το πως μπορεί να αξιοποιηθεί. Πάντως το ρεπορτάζ της ΑΕΚ αναφέρει, ότι ο Πινέδα δεν έχει πει στον Αλμέιδα, να μην τον χρησιμοποιεί...