Μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, η ΑΕΚ θα ψάχνεται για να ενισχυθεί σε δύο θέσεις. Η μία είναι του αριστερού μπακ και η άλλη είναι στην επίθεση. Για τη θέση στην άμυνα οι πληροφορίες που διαχέονται είναι φειδωλές σε αντίθεση με τον φορ, που κατά καιρούς παρελαύνουν στα ρεπορτάζ διάφορα ονόματα.

Σε αυτήν τη φάση πάντως δεν φαίνεται η Ένωση να έχει ανάγκη να μπει σε διαδικασία απόκτησης επιθετικού, από τη στιγμή που τα ονόματα που έχει μπροστά της στα προκριματικά δεν είναι μεγαθήρια. Μην παρασύρεστε από το κλίμα που δημιουργήθηκε μετά το πρώτο ματς με την Ίντερ Ντ'Εσκάλδες. Τα καμπανάκια που χτύπησαν μετά το 4-3 στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν αναγκαία να ακουστούν προς πάσα κατεύθυνση, γιατί η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού έδειξε σημάδια αφέλειας, παρόμοιας με τα παιχνίδια που έχασε βαθμούς την περσινή σεζόν, με αποτέλεσμα να στέψει η ίδια από τα δικά της λάθη πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ.

Από τα παιχνίδια με την ομάδα της Ανδόρρας όμως μπορούν να βγούνε και κάποια θετικά συμπεράσματα όσον αφορά την επίθεση της ΑΕΚ και δη το μεγάλο της περιουσιακό στοιχείο. Αναφερόμαστε στον Λιβάι Γκαρσία. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο ήρθε στην Ελλάδα το 2020. Η Ένωση έδωσε 2,2 εκατ.Ευρώ στη Μπεϊτάρ της Ιερουσαλήμ, για να τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα.

Ο παίκτης από την Καραϊβική μας συστήθηκε ως δεξί εξτρέμ. Ο Αλμέιδα όμως ήταν αυτός που τον άλλαξε θέση και τον απογείωσε τη σεζόν 2022-2023, όταν η ΑΕΚ πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ. Ο Λιβάι εκείνη τη χρονιά, πέτυχε 18 γκολ, 4 τέρματα περισσότερα από τις δύο προηγούμενες χρονιές, συγκεντρωτικά, που ήταν στην ομάδα του «Δικέφαλου» αετού. Την περσινή αγωνιστική περίοδο όμως, λόγω των πολλών τραυματισμών, αντιμετώπισε δυσκολίες. Άργησε πολύ να βρει γκολ. Το πρώτο του το πέτυχε στο ματς με τη Λαμία, μήνα Νοέμβριο. Εν τέλει κατάφερε να σημειώσει 14 τέρματα, δείχνοντας, ότι ακόμα και στις κακές του, δεν χάνει την επαφή με τα δίχτυα.

Τη φετινή σεζόν ο Λιβάι Γκαρσία έχει ξεκινήσει δυνατά. Σκόραρε στο πρώτο ματς με την Ίντερ Ντ'Εσκάλδες για τον β'προκριματικό γύρο του UEFA Conference League, ενώ θα μπορούσε να είχε σημειώσει και άλλα γκολ, βάσει των ευκαιριών που πέρασαν από τα πόδια του, αλλά και του πέναλτι που έχασε. Και τι δεν άκουσε ο παίκτης για την εκτέλεσή του που ομολογουμένως ήταν κάκιστη.

Απ' ότι φαίνεται όμως λειτούργησε ο εγωισμός του στη ρεβάνς. Ξεμπλόκαρε και πέτυχε χατ τρικ και συνολικά στα ματς με την ομάδα της Ανδόρρας μέτρησε 4 γκολ (και μια ασίστ στον Λιούμπισιτς). Ο Αλμέιδα μετά τον αγώνα έκανε ειδική μνεία στον Λιβάι Γκαρσία. «Πάντα εχει τη δική μας εμπιστοσύνη ο Λιβάι, πάλι ειχε σκοράρει και είχε ασίστ στο πρώτο ματς και πάντα μας μένει κάτι το αρνητικό, είναι κόσμος που ζει ετσι. Εγω σκεφτομαι τα θετικά. Οι ποδοσφαιριστές λαμβάνουν την εμπιστοσύνη μας κυρίως όταν κάνουν λάθη. Είμαστε όλοι μαζί στο ίδιο πλοίο», ήταν υποστηρικτικά λόγια του Αργεντινού τεχνικού.

Για να καταλάβετε πόσο δίκιο έχει ο Αλμέιδα, εδώ στο Sportdog, σκαλίσαμε τα στατιστικά του Γκαρσία και ανακαλύψαμε, ότι ποτέ ξανά στην καριέρα του, δεν έχει κάνει τόσο δυναμικό ξεκίνημα σε μια σεζόν. Ποτέ ξανά ο Λιβάι δεν έχει ξαναπετύχει καλοκαιρινούς μήνες σε δύο συνεχόμενα ματς συνολικά 4 γκολ. Και όμως αυτός ο παίκτης άκουσε τα εξ αμάξης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οπότε κάτι ξέρει ο Αργεντινός τεχνικός και επιμένεια, ότι πρέπει να βλέπουμε τα θετικά και να μην παρασυρόμαστε από τα αρνητικά.

Ο Γκαρσία με τα 4 γκολ που έχει σημειώσει κόντρα στην Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της προκριματικής φάσης του Conference League, μαζί με τον Γρεγκόριο της Νοα,ι τον Χατζί της Ντούντελανζ από το Λουξεμβούργο, αλλά και τον Άτλασον της ισλανδικής Στιάρναν. Επίσης ο παίκτης έχει ένα ακόμα ρεκόρ, αφού σκοράρει ανά 42 λεπτά.

Αν λοιπόν συνεχίσει έτσι ο Γκαρσία, εφόσον έχει την υγεία του και δεν τον χτυπήσει η μοίρα, όπως πέρσι, τότε δεν αποκλείεται να δούμε ξανά τον παίκτη που πρόπερσι κοστολογούταν πάνω από 30 εκατ.Ευρώ και πέρσι ο Μελισσανίδης του φώναζε «δεν θα σε πουλήσω ποτέ».