Άδικη θεωρεί ο Αντώνης Μήνου την αυστηρή κριτική που γίνεται στον Θωμά Στρακόσια, μετά την ήττα της ΑΕΚ από τη Νόα, με 3-1, στην Αρμενία. Ο παλαίμαχος πορτιέρε που έκανε καριέρα σε Καστοριά, Παναθηναϊκό, Απόλλωνα, ενώ έπαιξε και στην Ένωση, με την οποία κατέκτησε 3 πρωταθλήματα (1989, 1992, 1993) και διατέλεσε για αρκετά χρόνια μέλος του προπονητικού της επιτελείου, μίλησε στο Sportdog για την αποκαρδιωτική εμφάνιση στην Αρμενία και χαρακτή εξιλαστήριο θύμα τον Αλβανό τερματοφύλακα, ο οποίος έκανε σοβαρά λάθη και δέχτηκε γκολ από βολέ του αντίπαλου γκολκίπερ.

Ο ποδοσφαιράνθρωπος παρατήρησε, ότι η ΑΕΚ είναι διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Κατά τη γνώμη του δεν έχει συνοχή, αρχή, μέση και τέλος, κάτι που το αποδίδει στον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος πρέπει να βρει τις λύσεις. Σχολίασε παράλληλα την εικόνα των ποδοσφαιριστών, υποστηρίζοντας, ότι εμφανίζονται λες και δεν έχουν διάθεση να παίξουν και τόνισε, ότι η ρεβάνς τον Δεκαπενταύγουστο δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Πόσο ευθύνη έχει ο Στρακόσια στα τρία γκολ που δέχτηκε η ΑΕΚ στην Αρμενία;

«Το να λέμε ότι φταίει σε όλα τα τέρματα είναι υπερβολικό. Το δεύτερο είναι το τρανταχτό γιατί το τρώει από τον άλλο τερματοφύλακα. Κάνει λάθος υπολογισμό. Είναι ένα γκολ που δεν πρέπει να το δεχτεί. Αυτό που νιώθω είναι, ότι υπάρχει ένα κλίμα να αμφισβητηθεί ένας τερματοφύλακας που μπορεί να μην είχε αγωνιστική δράση στην ομάδα που ήταν πριν, αλλά έχει εμπειρίες και παραστάσεις. Λογικό είναι να θέλει ένα στάδιο προσαρμογής».

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ... BUILD UP

Στο πρώτο γκολ κάνει λάθος πάσα πάνω στο... build up. Θεωρείτε, ότι αυτή η νέα μόδα του χτισίματος των επιθέσεων από το τέρμα προσθέτει επιπλέον άγχος στον τερματοφύλακα;

«Αυτές είναι καινούργιες τακτικές και δημιουργούν πρόβλημα και στους αμυντικούς και στον τερματοφύλακα. Αν το τέρμα έπαιζε καλά με τα πόδια θα γινόταν σέντερ φορ ή θα έπαιζε έξω αριστερά. Δεν θα έπαιζε γκολκίπερ. Εντάξει δεν λέω να μην έχει καλή επαφή με τη μπάλα, να κάνει ένα κοντρόλ της προκοπής. Εγώ όμως διαφωνώ να ψάχνεσαι να χτίσεις από πίσω υπό πίεση. Εγώ θα την έστελνα στην κερκίδα. Αλλά έρχονται μετά και σου λένε κάτι παραμύθια. Είναι καλός τερματοφύλακας αλλά δεν είναι καλός με τα πόδια. Δείτε τώρα που οδηγεί αυτή η νοοτροπία».

Υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν να πάρει η ΑΕΚ τερματοφύλακα, τώρα που τραυματίστηκε ο Μπρινιόλι. Ποιά είναι η άποψή σας; Υπενθυμίζεται, ότι η Ένωση είχε κόψει Αθανασιάδη-Στάνκοβιτς και όταν αποκτήθηκαν ο Ιταλός με τον Αλβανό υπήρχε πανηγυρικό κλίμα με αναφορές, ότι η ομάδα αποκτά το καλύτερο και πιο ακριβοπληρωμένο δίδυμο γκολκίπερ...

«Δεν πρέπει να δημιουργείται θέμα για τον Στρακόσια. Είναι ένα παιδί και έναν τερματοφύλακα που έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο και δεν τίθεται κανένα ζήτημα ότι δεν είναι καλός τερματοφύλακας. Το ζητούμενο τι θα κάνει στην ΑΕΚ από εδώ και πέρα για να μείνει στη συνείδηση του κόσμου, ότι πρόσφερε κάτι. Το ίδιο ισχύει και για τον Μπρινιόλι που προέρχεται από κακή χρονιά στον Παναθηναϊκό, με πολλά λάθη που θεωρώ ότι τον έχουν επηρεάσει».

ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΧΗ Η ΑΕΚ

Πόσο ευθύνη έχει ο Αλμέιδα στην εικόνα της ΑΕΚ, η οποία πέρα από τα γκολ που δέχεται, συνολικά παίρνει πολύ χαμηλό βαθμό...

«Η ΑΕΚ φάνηκε από τα προηγούμενα παιχνίδια, ότι δεν παίζει όπως έπαιζε πριν. Τα προηγούμενα χρόνια διακρίθηκε για τα πρεσαρίσματα και το κράτημα της μπάλας. Τα 9 γκολ που έχει βάλει στα προκριματικά δεν λένε την αλήθεια. Η ομάδα φαίνεται να έχει εύκολα το γκολ, αλλά δεν δημιουργεί πλέον. Επίσης πρόπερσι και πέρσι είχε αρχή μέση και τέλος. Τώρα αυτό δεν φαίνεται.

Εγώ παρατηρώ να μην υπάρχει διάθεση, σαν να είναι οι παίκτες χορτασμένοι. Στο ποδόσφαιρο όμως δίνεις εξετάσεις, κάθε αγωνιστική. Πρέπει να είσαι πάντα σε επίπεδο 7-8, δεν λέω να πιάνεις 10 απόδοση. Η ΑΕΚ δεν έχει διάθεση να παίξει. Δεν έχει συνοχή. Λογικό είναι να έχει ευθύνη και ο προπονητής λοιπόν. Γιατί πρέπει να βρει λύσεις. Με συζητήσεις και προπόνηση πρέπει να διορθώσει πράγματα».

Που αποδίδετε το γεγονός, ότι οι μεταγραφές στο ματς με τη Νόα δεν απέδωσαν; Υπήρχε η αίσθηση, ότι όταν μπούνε για παράδειγμα Λαμέλα-Περέιρα και όλες οι υπόλοιπες προσθήκες του καλοκαιριού, θα βλέπαμε μια διαφορετική ΑΕΚ.

«Αν ο προπονητής τους βάλει όλους μαζί, καταλαβαίνετε, ότι δεν θα έχει την ίδια συνοχή σε σχέση με τα προξηγούμενα χρόνια που δεν έκανε τόσες τομές στο ρόστερ. Κοιτάξτε, δεν έχουμε παρουσία στις προπονήσεις και στις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ προπονητή και παίκτες, για να μπορώ να εξάγω ασφαλή συμπεράσματα. Είμαι επιφυλακτικός και τονίζω, ότι η γνώμη μου βασίζεται σε αυτά που βλέπω.

Προσωπικά παρατηρώ, ότι δεν προσφέρουν παίκτες που έδιναν μεγάλη ώθηση στην ομάδα, όπως ο Πινέδα, ο οποίος δεν ξέρουμε τί τον απασχολεί. Μένει-φεύγει; Από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο με την ομάδα πρέπει να δίνει το 100%. Από εκεί και πέρα Γκατσίνοβιτς και Ελίασον δεν είναι ίδιοι. Ακόμα και ο Λιβάι Γκαρσία. Μη σας ξεγελάει ότι ΄χει βάλει 5 γκολ. Δεν έχει συμμετοχή στη δημιουργία παιχνιδιού, όπως στο παρελθόν».

ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ

Μεγάλη απορία προκάλεσε η παρουσία του Κάλενς ως αριστερό μπακ. Αναρωτιέται ο κόσμος, γιατί έβαλε τον Περουβιανό αντί του Χατζισαφί, ενώ υπάρχει ο Πήλιος;

«Είναι άδικο να λέμε γιατί έπαιξε εκείνος και όχι ο άλλος. Πάντα ο προπονητής έχει στο μυαλό του να βάλει παίκτες που θα αποδώσουν καλύτερα. Δεν θα ξεχάσω όταν έβαλε τον Πινέδα δεξί μπακ και όλοι είπαμε “μπράβο τι έξυπνη κίνηση”».

Ποιά είναι η εκτίμησή σας για τη ρεβάνς τον Δεκαπενταύγουστο;

«Τη λύση θα δώσουν οι ίδιοι οι παίκτες και ο προπονητής.Το να ψάχνουμε εξιλαστήρια θύματα, όπως στην περίπτωση του Στρακόσια, είναι λάθος. Η ΑΕΚ ως ομάδα πρέπει να ξεπεράσει τις δυσκολίες, να κερδίσει στη ρεβάνς. Έχει το άγχος η Ένωση, γιατί θέλει 3 γκολ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θα είναι δύσκολη υπόθεση. Πλέον δεν υπάρχει τίποτα εύκολο. Οι Αρμένιοι θα έρθουν να αγωνιστούν στην Ελλάδα και να υπερασπιστούν το 3-1.