Ανεπανάλληπτες στιγμές έζησε ο κόσμος του Παναθηναϊκου με Λανς. Το «Τριφύλλι» επικράτησε 2-0 της γαλλικής ομάδας, μπροστά σε 60.000 οπαδούς και πανηγύρισε την πρόκριση στη League Stage του UEFA Conference League. Ήταν μια μεγάλη νίκη σε μια βραδιά που την ευχαριστήθηκε ο κόσμος, σύμφωνα με τον Τότη Φυλακούρη. Ο παλαίμαχος άσος μίλησε στο Sportdog, αποθέωσε τους παίκτες που έφεραν το αποτέλεσμα, δηλαδή τους Πελίστρι και Τετέ, αλλά και τον αρχιτέκτονα της επιτυχίας, τον Ντιέγκο Αλόνσο. «Τον έκριναν αυστηρά αλλά έμαθε ομάδα και παίκτες», αναφέρει ο βετεράνος, ο οποίος είναι ικανοποιημένος από τις μεταγραφές και στο τέλος έστειλε μήνυμα στον κόσμο για τις αποδοκιμασίες προς τον Γιάννη Αλαφούζο.

Διαβάστε όσα μας είπε:

Ποιά γεύση σας άφησε η νίκη του Παναθηναϊκού εναντίον της Λανς;

«Το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε. Ήταν πολύ καλό για το πρεστίζ και το γόητρο της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός έκανε μια από τις καλύτερες εμφναίσεις Στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε ποιος είναι. Ευχαριστήθηκε όλος ο κόσμος το ματς. Ήταν μία μεγάλη νίκη. Γιατί η Λανς μπορούσε να πάρει το Κόνφερενς. Από εδώ και πέρα θα ανασκουμπωθούμε. Θα κοιτάξουμε να έχουμε την απόδοση του δευτέρου ημιχρόνου για να πάμε καλά στο πρωτάθλημα. Οι μεταγραφές είναι σωστές και καλές Οι παίκτες μπορούν περισσότερα. Διαπιστώσαμε και σημάδια κούρασης. Σιγά σιγά όμως θα επανέλθουν».

Πριν μπούνε τα γκολ της νίκης ο Παναθηναϊκός είχε τον Ντραγκόφσκι σε μεγάλη μέρα. Του πιστώνεται ένα μεγάλο ποσοστό της πρόκρισης. Θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα χωρίς τις επεμβάσεις του Πολωνού που έπιασε και πέναλτι;

«Είναι καλός τερματοφύλακας. Δεν είναι μόνο το πέναλτι. Έκανε σωτήριες επεμβάσεις. Έπιασε δυο τετ α τετ σε κάθε ημίχρονο. Ομολογουμένως ο Παναθηναϊκός ιστορία δεν έπασχε ποτέ από τερματοφύλακα. Είναι θετικό λοιπόν που έχει έναν γκολκίπερ του επιπέδου του Ντραγκόφσκι. Βλέπουμε λοιπόν, ότι οι πορτιέρο κρίνουν επίσης τις προκρίσεις».

Πελίστρι-Τετέ ήταν οι δύο σκόρερς. Ποιά γνώμη έχετε σχηματίσει για τις δύο μεταγραφές;

«Ο Πελίστρι είναι ένας παίκτης που θέλει να δείξει τον εαυτό του. Είναι νέο και γρήγορο παιδί. Είναι ανταγωνιστικός. Μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή και θέλει να σκοράρει. Είναι όμως ομαδικός και θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό.

Ο Τετέ δεν δείχνει βραζιλιάνικο ταπεραμέντο. Δεν κάνει ντρίπλες, για να επιδείξει το ταλέντο του. Είναι πολύ καλός στην περιοχή. Εκμεταλλεύεται κενούς χώρους και είναι και αυτός πολύ ομαδικός».

Άπαντες αναγνώρισαν τις κινήσεις του Αλόνσο από τον πάγκο, οι οποίες απέδωσαν άμεσα στο παιχνίδι. Ποιά άποψη έχετε σχηματίσει για τον Ουρουγουανό τεχνικό;

«Τον είχαν κρίνει πολύ αυστηρά λόγω του ροτέισον που είχε κάνει με Αστέρα Τρίπολης και Λεβαδειακό. Δεν έχει υπομονή ο κόσμος. Δεν είχε δείξει ακόμα τίποτα ο προπονητής και φώναζε. Με τις αλλαγές που έκανε αρχίζουμε και καταλαβαίνουμε που παίζει κάθε παίκτης. Ο Αλόνσο δεν κάνει φανφαρονισμούς. Έμαθε ομάδα και παίκτες. Έδειξε έναν Παναθηναϊκό πολύ διαφορετικό».

Πιστεύετε, ότι χρειάζεται κάποια επιπλέον προσθήκη ο Παναθηναϊκός;

«Έβαλε πολλά λεφτά ο Αλαφούζος! Έκανε μεταγραφές φέτος. Μέχρι να τελειώσει ο Σεπτέμβρης, δεν ξέρω αν θα φέρει άλλον παίκτη. Αλλά μη στηριζόμαστε συνεχώς στο φέρε-φέρε. Μέχρι στιγμής οι μεταγραφές έπιασαν».

Πως σχολιάζετε τα περίεργα συνθήματα που άκουσε ξανά ο ηγέτης της ομάδας από την εξέδρα;

«Είναι θλιβερό να ακούει ύβρεις. Ο κόσμος διψά για τίτλο και να πάρει ευρωπαϊκό τίτλο. Το καταλαβαίνω. Από παλιά, όχι μόνο τη γενιά εμείς που είμαστε η γενιά του Γουέμπλεϊ, αλλά και με Σαραβάκο, Ρότσα, Βαζέχα, ο κόσμος ήθελε επιτυχίες. Το κράξιμο δεν είναι σωστό. Γιατί και αυτός θέλει να κερδίζει η ομάδα και έχει βάλει λεφτά. Κακώς του φωνάζουν. Εύχομαι να σταματήσει σιγά σιγά αυτό το πράγμα. Τον βλέπω στενοχωρημένο και είναι κρίμα. Ο Παναθηναϊκός θα σταθεί στα πόδια του. Θα πάρει νίκες. Να σταματήσουν οι ύβρεις. Έχω παίξει μπάλα και ξέρω τι σημαίνει πως είναι να σε χειροκροτούν στο γήπεδο ή να σε γιουχάρουν».