Άφησε βαθμούς στη Βοσνία ο Παναθηναϊκός, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να επαναλαμβάνει στη συνέντευξη Τύπου ότι το ποδόσφαιρο ήταν άδικο με τους «πράσινους».

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν ήταν στο μυαλό κανενός το προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

«Θεωρώ ότι η ομάδα έκανε καλύτερο παιχνίδι απ' ό,τι στα προηγούμενα, είχαμε καλύτερο έλεγχο του ματς. Απόψε το ποδόσφαιρο ήταν άδικο με εμάς. Είχαμε ευκαιρίες, είχαμε δυνατότητες, ήμασταν συμπαγείς, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να σημειώσουμε γκολ και να αποσπάσουμε τη νίκη.

Θα ήταν αδιανόητο να είχαμε το μυαλό στο ντέρμπι της Κυριακής και όχι στο αποψινό ματς. Αλλά κατανοώ απολύτως αυτό που λέτε. Δεν θα το θεωρήσω όμως και δεν θα το λάβω ως δικαιολογία. Για τον αποψινό αγώνα θεωρώ ότι ήμασταν μέσα στο παιχνίδι, κάναμε καλό ματς από ποδοσφαιρικής πλευράς και δεν είχαμε την ικανότητα να είμαστε συμπαγείς έτσι όπως θα θέλαμε», είπε ο Ουρουγουανός προπονητής για το 1-1 με την Μπόρατς.

Από εκεί και πέρα, ο Αλόνσο ανέφερε:

Για το πώς μπορούν να καλυφθούν στην εξέλιξη της διοργάνωσης οι χαμένοι βαθμοί: «Έχουμε πέντε αγώνες για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπως πολύ σωστά είπατε και θα πρέπει να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, για να είμαστε όσο δυνατόν πιο ψηλά γίνεται. Δεν υπάρχει άλλη συνταγή από το να προετοιμαζόμαστε σε κάθε αγώνα και να μπορέσουμε να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς. Σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι η δική μας, την ισοπαλία την θεωρούμε πάντα ως απώλεια δύο βαθμών. Μετά ο προπονητής αξιολογεί τον τρόπο που ο κάθε ένας έπαιξε, τον τρόπο που εμφανιστήκαμε. Για εμάς είναι ένα κακό αποτέλεσμα, αλλά είδα πράγματα στο παιχνίδι που μου άρεσαν. Από εκεί και πέρα, κερδίζουμε εμπιστοσύνη ώστε να γινόμαστε καλύτεροι».

Ο Ντιέγκο Αλόνσο
InTime/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για το αν η ομάδα του είναι πολύ ευάλωτη στην άμυνα, όταν η μπάλα είναι ψηλά στην περιοχή, λόγω έλλειψης ύψους: «Όχι. Το μπόι της άμυνας ήταν σε ένα καλό επίπεδο. Δεν υπήρχαν ένθεν κι ένθεν, από τις πτέρυγες κάποιες απειλές και καμία κεφαλιά από την αντίπαλη ομάδα. Τις κατά μέτωπον μπαλιές οι κεντρικοί οπισθοφύλακες μπόρεσαν να τις αποσοβήσουν καλά. Κάναμε όμως ένα λάθος στο γκολ που δεχτήκαμε. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με το μπόι ούτε με την ικανότητα των παικτών».

Για το αν έγιναν πιο περίπλοκα τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό λόγω της ισοπαλίας και το αν άλλαξε γνώμη για την Μπόρατς μετά το ματς: «Πάντοτε σεβόμαστε την αντίπαλη ομάδα. Όπως είπα και στους συναδέλφους σας πριν, για εμάς κάθε ισοπαλία είναι απώλεια δύο βαθμών. Είναι η ίδια. Και πριν τον αγώνα είπα πως η Μπόρατς είναι μια καλή ομάδα, την οποία σεβόμαστε».