Όπως ακριβώς με την Τότεναμ έτσι και κόντρα στην Λάτσιο, ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος 1-1 στο ΟΑΚΑ με τον Τοτσέ να σκοράρει στο φινάλε (90') και να χαρίζει έναν χρυσό βαθμό στους «πράσινους». Οι Ιταλοί προηγήθηκαν με ένα απίστευτο αυτογκόλ του Σεϊταρίδη στο 25'. Το «τριφύλλι» είχε κάκιστη απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, ωστόσο μετά το 70' πίεσε και κατάφερε απέναντι στους... χαλαρούς λατσιάλι να σκοράρει. Το ματς σημαδεύτηκε από τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων πριν από την σέντρα και στο ημίχρονο.

Μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ, ο Παναθηναϊκός παραμένει στην τελευταία θέση του ομίλου με δύο βαθμούς, η Λάτσιο πρώτη με πέντε, ενώ μετά το 1-1 της Μάριμπορ με την Τότεναμ, οι Σλοβένοι έχουν τέσσερις και οι Άγγλοι τρεις.

Με Φορναρόλι και Φουρλάνο!

Με αρκετές εκπλήξεις παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Λάτσιο, καθώς ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τους Μαρίνο και Τοτσέ και να ξεκινήσει βασικούς τους Φουρλάνο και Φορναρόλο. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά οι Σεϊταρίδης, Πίντο, Βελάσκες και Σπυρόπουλος. Στη μεσαία γραμμή, ο Βιτόλο έπαιζε σε ρόλο «κόφτη» και μπροστά του είχε τους Ζέκα και Φουρλάνο. Στα άκρα ξεκίνησαν οι Χριστοδουλόπουλος και Σισοκό, ενώ στην κορυφή ήταν ο Φορναρόλι.

Το... έβαλε μόνος του ο Γιούρκας

Η Λάτσιο μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο Καρνέζης ήταν έτοιμος και μόλις στο δεύτερο λεπτό έκανε μία σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Καντρέβα. Στα επόμενα λεπτά οι Ιταλοί συνέχισαν να πιέζουν τους «πράσινους», οι οποίοι έδειχναν χαμένοι και θα μπορούσαν να το είχαν πληρώσει, αν το σουτ του Μάουρι στο 12', δεν έφευγε λίγο άουτ. Παρόλα αυτά, το «τριφύλλι» ξύπνησε μετά το πέρας του πρώτου τετάρτου και άρχισε σιγά – σιγά να πλησιάζει στην περιοχή των αντιπάλων. Ωστόσο, η Λάτσιο ήταν αυτή που είχε και πάλι τη μεγάλη ευκαιρία, όταν στο 17' η κεφαλιά του Ντίας μετά από εκτέλεση κόρνερ, χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ!

Η απάντηση και ουσιαστικά η πρώτη καλή ευκαιρία του Παναθηναϊκού ήρθε στο 22', όταν ο Φορναρόλι έβγαλε ωραία στην κόντρα τον Σισοκό, αυτός καθυστέρησε και όταν τελικά έκανε το σουτ εντός περιοχής, η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Ντίας. Εκεί όμως που οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα είχαν αρχίσει να ισορροπούν πλήρως το ματς, ήρθε η απόλυτη ψυχρολουσία. Στο 25' ο Καρνέζης βγήκε από την εστία του και έδιωξε την μπάλα, αυτή πήγε στον Σεϊταρίδη, ο οποίος δίνοντας μάλλον πάσα στον Πίντο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του πετυχαίνοντας ένα μοναδικό αυτογκόλ! Η εξέλιξη αυτή «πάγωσε» το γήπεδο, όχι όμως και τους παίκτες του «τριφυλλιού». Στα επόμενα 20 λεπτά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι «πράσινοι» κυκλοφόρησαν την μπάλα, πίεσαν αρκετά, ωστόσο δεν δημιούργησαν την κλασική ευκαιρία.


Δακρύσαμε... από το θέαμα

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στα πρώτα λεπτά να πιέσει, ωστόσο δεν είχε ούτε ταχύτητα, ούτε ρυθμό, ούτε τον τρόπο για να φτάσει στην περιοχή της Λάτσιο. Αντίθετα, οι Ιταλοί που έπαιζαν πλέον πολύ χαλαρά, στο 52' λίγο έλειψε να σκοράρουν με τον Φλοκάρι από κοντά. Κάπου εκεί όμως, το ματς διακόπηκε για τρία λεπτά λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας από την ρίψη δακρυγόνων στο ημίχρονο, όπου είχαμε επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Η διακοπή αυτή αποσυντόνισε πλήρως τους «πράσινους», οι οποίοι στα επόμενα λεπτά είχαν κατοχή μπάλας, αλλά δεν μπορούσαν με τίποτα να απειλήσουν. Η μοναδική υποψία ευκαιρίας ήταν στο 63', όταν ο Σισοκό απέφυγε δύο αντιπάλους, έκανε και την σέντρα, αλλά ο Φορναρόλι αν και αμαρκάριστος, έπιασε μία τραγική κεφαλιά.

Ο... Ευρωπαίος Τοτσέ ξαναχτύπησε!

Στο 70' η Λάτσιο απείλησε με το σουτ του Ερνάνες, το οποίο απέκρουσε ο Καρνέζης και μάλλον... ξύπνησε τον Παναθηναϊκό. Με τον Κουίνσι πλέον στο παιχνίδι, οι πράσινοι πίεσαν και έψαξαν την ισοφάριση. Στο 71' και στο 72' απείλησε δύο φορές, όταν τα σουτ των Χριστοδουλόπουλου και Κουίνσι έφυγαν ελάχιστα άουτ, ενώ στο 80' ο Τοτσέ που κινήθηκε ωραία μέσα στην περιοχή, δεν μπόρεσε να σκοράρει σε ένα μοναδικό τετ α τετ. Ο Ισπανός όμως είχε και δεύτερη ευκαιρία και αυτή την φορά δεν χαρίστηκε. Στο 90' μετά από εκτέλεση κόρνερ, κατέβασε την μπάλα και μέσα στην... αναμπουμπούλα σκόραρε από κοντά και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.
 

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Πίντο, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βελάσκες, Σισόκο (79' Μαυρίας), Βιτόλο, Χριστοδουλόπουλος, Ζέκα, Φουρλάνος (68' Κουίνσι), Φορναρόλι (75' Τοτσέ)

Λάτσιο (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Μπιτσάρι, Σιανί, Αντρέ Ντίας, Κόνκο, Καβάντα, Μάουρι (46' Ζάρατε), Ερνάνες (78' Ονάζι), Γκονζάλες (86' Τσάνα), Λεντέσμα, Καντρέβα, Φλόκαρι