Τι περίμενε ο Πορτογάλος και δεν έκανε πιο επιθετική την ομάδα σε ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου;

Ο Παναθηναϊκός ατύχησε να μείνει πίσω στο σκορ με ένα γελοίο αυτογκόλ, ωστόσο αυτό δεν τον πήρε από κάτω. Μπορεί επιθετικά να μην έκανε μεγάλα πράγματα, αλλά αμυντικά δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Όπως και να έχει, όμως, αν οι πράσινοι έχαναν το συγκεκριμένο παιχνίδι θα έμεναν ουσιαστικά και εκτός Ευρώπης. Οπότε, αφού οι συνθήκες του ματς το ευνοούσαν και από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έπρεπε να τα παίξει όλα για όλα μπας και ισοφαρίσει και μείνει ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης, είναι απορίας άξιον γιατί ο Φερέιρα άργησε τόσο πολύ να κάνει αλλαγές.

Η Λάτσιο, άλλωστε, είχε επαναπαυτεί στο 0-1 και δεν πίεζε μπροστά. Ο Κουίνσι θα μπορούσε να είχε μπει από το ημίχρονο και ο Τοτσέ κανένα τέταρτο νωρίτερα για να παλέψουν οι πράσινοι όχι μόνο την ισοπαλία, που τελικά ήρθε, αλλά και για τη νίκη.

Η εικόνα του ματς έδειχνε ότι ο Παναθηναϊκός μπορούσε να το γυρίσει, όπως έκανε και με την Τότεναμ, ωστόσο δεν είχε την απαραίτητη βοήθεια και ώθηση από τον πάγκο.

Ο Φερέιρα άργησε να τονώσει τη γραμμή κρούσης και αν είχε ρισκάρει νωρίτερα σε ένα ματς ζωής ή θανάτου ίσως οι πράσινοι να είχαν πετύχει περισσότερα αφού όταν ήρθε η ισοφάριση δεν υπήρχε πια άλλος χρόνος για να παλέψουν την ολική ανατροπή.