Αυτός ο Παναθηναϊκός μπορεί να σε τρελάνει! Μία ομάδα με το δεύτερο καλύτερο μπάτζετ στην Ελλάδα (εάν μιλήσουμε με αριθμούς) ενώ παραπαίει στο πρωτάθλημα, την ίδια ώρα βγάζει τη μάσκα του φαντάσματος (όχι της Όπερας αλλά του ΟΑΚΑ), προσφέροντας λίγα όμως καλά και αξιόπιστα στιγμιότυπα Ευρωπαϊκών παραστάσεων, με πρωταγωνιστή ακόμα και τον πιο άχαρο φορ που είχε ποτέ τα τελευταία χρόνια το «τριφύλλι».

Παρόλα αυτά ο Τοτσέ, αν και Ισπανός μπορεί να μην χορεύει Φλαμένγκο με τις κινήσεις του τις αντίπαλες άμυνες, ούτε να τρομάζει τους τερματοφύλακες με τις εμπνεύσεις, με ή χωρίς τη μπάλα, μετράει ωστόσο ήδη δύο γκολ στο Europa League! Τα οποία έχουν κρατήσει τον Παναθηναϊκό ζωντανό ακόμη και για την πρόκριση.

Μία υπόθεση βεβαίως ολίγον επιστημονική φαντασία με την συνολική εικόνα της ομάδας αφού χρειάζονται εκτός έδρας τρίποντα, αλλά δεν είναι τελικά αυτό το θέμα στα λημέρια της Παιανίας, φαντάζομαι πως συμφωνούν σε αυτό όλα τα μέλη που συνευρίσκονται καθημερινά εκεί. Γιατί έχουν πιο σοβαρά προβλήματα να λύσουν και σε αγωνιστικό επίπεδο υπάρχει το περιθώριο να το κάνουν. Φαίνεται από το λίφτιγνκ που αποφασίζεται κάθε φορά στη διάρκεια των παιχνιδιών.

Το ζήτημα που επιτέλους πρέπει να σκεφτεί ο ίδιος ο Φερέϊρα ό,τι κι αν λέμε όλοι οι άλλοι, είναι η ατολμία του! Η οποία τον εκθέτει με τις κινήσεις ρίσκου που επιλέγει κάθε φορά ο ίδιος στα δεύτερα ημίχρονα. Όπως έκανε με την Τότεναμ και επανέλαβε το ίδιο σενάριο και με τη Λάτσιο. Εκείνο δηλαδή με το συντηρητικό παιχνίδι στα πρώτα διαστήματα των 45 λεπτών, απέναντι σε ομάδες οι οποίες δείχνουν πως δεν έρχονται στο ΟΑΚΑ με τη διάθεση ούτε να βάλουν πέντε γκολ,ούτε να διαγράψουν μία τρελή πορεία στην Ευρώπη. Ο Φερέϊρα κλοτσάει το πρώτο μισό αυτών των παιχνιδιών με το αδούλευτο στην προετοιμασία 4-3-3 και όταν το παιχνίδι δεν γυρίζει αποφασίζει κάθε φορά σωστά να το μετατρέψει σε 4-2-3-1.

Με την ομάδα να ξυπνάει τελικά και να δίνει την εντύπωση ότι στο τέλος θα μπορούσε να πάρει και τους τρεις βαθμούς, έστω με κάποια από τις ατομικές ενέργειες των επιθετικών της. Αντί μίας πιο τολμηρής όμως επιλογής ο Πορτογάλος κόβει τις διαθέσεις των παικτών του, με τρανό παράδειγμα το εντός έδρας παιχνίδι με τη Μάλαγα όπου, ενώ χρειαζόταν δύο γκολ, καθόταν μέχρι το 75 πίσω από τη σέντρα και παρακολουθούσε τους Ισπανούς επίσης να περιμένουν τους γηπεδούχους να κουνηθούν !

Ο Ζεσουάλδο Φερέϊρα δυστυχώς με αυτό το νέο επεισόδιο της ατολμίας του κόντρα στη Λάτσιο, οδηγεί όσους τον παρακολουθούν από αγώνα σε αγώνα σε άλλες συζητήσεις, οι οποίες δεν αφορούν στις ικανότητές του, αλλά στην ιδιοσυγκρασία του γενικώς! Πέρυσι φώναζε για τους διαιτητές και φέτος που η ομάδα δεν έχει ούτε Λέτο, ούτε αρκετούς ακόμα, την κρατάει μεταξύ σέντρας και μεγάλης περιοχής, θυμίζοντας το ανέκδοτο «Ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτα»...

Η προηγούμενη ισοπαλία με την Τότεναμ «έφερε» τη νίκη εκτός έδρας στην Ξάνθη. Αυτή, εάν έχει την ίδια χρησιμότητα στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, θα μπορεί ίσως να ξυπνήσει περισσότερο ακόμα και τον Πορτογάλο. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα στην Κρήτη τα πράγματα θα δυσκολέψουν πάντως αρκετά...

Πηγή: pamesports.gr