Λίγα είναι τα πράγματα που μπορεί πραγματικά να κερδίσει ο φετινός Παναθηναϊκός. Ενα από αυτά είναι τα νέα πρόσωπα. Ο Μαυρίας έχει αρχίσει να «ξεψαρώνει» και προσπαθεί να αντέξει το βαρύ «7» στην πλάτη, ο Τριανταφυλλόπουλος ήδη θεωρείται ένας αξιόπιστος στόπερ στο ροτέισον, ο Φουρλάνος έστω και αν στην πρεμιέρα του δεν... εμφανίστηκε μπήκε επιτέλους στην ομάδα. Σε αυτήν βρίσκεται ήδη ο Λαγός, έρχεται και ο Χουχούμης.

Δεν είναι λίγο πράγμα σε μία τόσο ταραγμένη σεζόν για το «τριφύλλι» το έμψυχο δυναμικό του να παρουσιάζει τόσο μεγάλη ανανέωση. Στους «νέους» προσμετράται και ο Καρνέζης που από «γκέλας» έχει γίνει ό,τι κοντινότερο έχει εμφανίστει στην Ελλάδα στον Νικοπολίδη.

Ολες αυτές οι «ενέσεις» νιάτων είναι η υπόσχεση του Φερέιρα που γίνεται πραγματικότητα. Γι' αυτό, τουλάχιστον, οφείλουμε να του βγάλουμε το καπέλο, έστω και αν το κάνει αναγκαστικά, λόγω της κάκιστης οικονομικής κατάστασης του συλλόγου.

Ενα δεύτερο κέρδος φέτος μπορεί να είναι η «ανοικοδόμηση χαρακτήρα» για όλους ανεξαιρέτως τους παίκτες της ομάδας. Είναι τόσο στραβό το ξεκίνημα της σεζόν που μόνο προς τα πάνω μπορεί να δείξει το βελάκι από εδώ και στο εξής. Σαν το ματς με τη Λάτσιο και την Τότεναμ για παράδειγμα... Να βάλει ο Παναθηναϊκός νέους στόχους, η επίτευξη των οποίων θα ελαφρύνουν κατά τι τα πόδια των παικτών, θα τους ανεβάσουν ψυχολογικά και θα ζεστάνουν τον κόσμο.

Μόνο που χρειάζεται τόλμη. Οπως έγινε στο ΟΑΚΑ δις φέτος. Μία με την Τότεναμ, μία με τη Λάτσιο. Οσο ο Παναθηναϊκός περιορίζεται πίσω από τη σέντρα - κυριολεκτικά και μεταφορικά - και δεν απειλεί κάποια στιγμή θα λυγίσει. Δεν τον πάει και η ρημάδα η τύχη φέτος. Ακόμα κι ένα γύρισμα ρουτίνας στην άμυνα μετατρέπεται σε γκολ. Θέλει πίστη τόσο από τους παίκτες, όσο και από τον προπονητή του. Οταν ο Παναθηναϊκός βγαίνει στην επίθεση, ακόμα και αυτός ο Παναθηναϊκός, ο απείθαρχος, ο ατάλαντος, ο καταδικασμένος να περιμένει ένα γκολ του Φορναρόλι και του Τοτσέ, μπορεί να τα καταφέρει. Το έκανε απέναντι στην ανεβασμένη Τότεναμ, το έκανε απέναντι στην ανεβασμένη Λάτσιο.

Κανείς δεν ζητά πλέον πρωτάθλημα φέτος από τον Φερέιρα και τους παίκτες του, κανείς δεν απαιτεί διάκριση στην Ευρώπη ή να χάνεται η μπάλα από τις ενέργειες των «πρασίνων» στο χορτάρι. Αυτό που πρώτα ζητούν άπαντες είναι να βλέπουν την προσπάθεια των τελευταίων λεπτών στα εντός έδρας παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ. Θέλουν να βλέπουν την ομάδα τους να τολμά κι ας ηττάται στο φινάλε. Η προσπάθεια και η πίστη κάποια στιγμή θα ανταμοιφθεί...

Πηγή: sday.gr