Για 25` λεπτά (50`-75`) ο Παναθηναϊκός και ο... τρελαμένος κόσμος του είχαν πιστέψει στην πρόκριση. Είχε ισοφαρίσει το γκολ του Αντεμπαγιόρ στο 28`, είχε γλιτώσει το δοκάρι του Ντεφό στο 49`, αλλά ο Τοτσέ δεν έκανε το 1-2 στο 70` και στο 76` η μπάλα από το κεφάλι του Ντέμπσεϊ βρήκε δοκάρι, μετά Καρνέζη και δίχτυα. Στο 3-1 από τον Ντεφό στο 82` είχαν κριθεί όλα βέβαια. Κρίμα για τον Παναθηναϊκό που άγγιξε το θαύμα, αλλά δεν κατάφερε να το πετύχει, ολοκληρώνοντας με μια τιμητική ήττα. Μεγάλο ματς από Ζέκα, "Σπυρό" και τώρα... ντέρμπι!

Ένα λάθος, ένα γκολ...

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό 10λεπτο, η Τότεναμ ανέλαβε την πρωτοβουλία, ελέγχοντας το ματς μεν στα 2/3 του γηπέδου, δίχως να απειλεί δε τον Παναθηναϊκό, που στεκόταν καλά αμυντικά. Μάλιστα, στο 22` ο Γιούρκας εκτέλεσε πανέξυπνα το φάουλ, αλλά ο Τοτσέ αιφνιδιάστηκε και έστειλε την μπάλα στον Φρίντελ! Πάντως από το ριπλέι φάνηκε να είναι οφσάιντ ο Ισπανός. Τέλος πάντων...

Το ζήτημα ήταν πως στο 28` η άμυνα "κοιμήθηκε", ο Αντεμπαγιόρ (από οριακή θέση τον κάλυπτε ο Τριανταφυλλόπουλος) πήρε την κάθετη από τον Ντέμπσεϊ και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0... Οι Άγγλοι πλέον πίεζαν για ένα δεύτερο γκολ (ο Ντεφό σπατάλησε μια ευκαιρία στο 37`) και προς το τέλος έφτασαν κοντά δις (Αντεμπαγιόρ, Φερτόνχεν), αλλά το ημίχρονο έληξε 1-0.

Το... Ζέκα το καλό!

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε τυχερός, καθώς στο 49` ο Ντεφό σημάδεψε κάθετο δοκάρι, αλλά τα καλύτερα έγιναν μετά! Στο 55` ο Σπυρόπουλος έβγαλε τη... σέντρα της ζωής του και ο Ζέκα (από τους καλύτερους στο β`) με υπέροχη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε σε 1-1, προκαλώντας ντελίριο στους 2000 πράσινους οπαδούς!

Στο 60` μπήκε ο Λάζαρος αντί του Σο, και οι φιλοξενούμενοι είχαν αναθαρρήσει, έχοντας την ψυχολογία υπέρ τους. Ο κόσμος του τριφυλλιού φώναζε, η Τότεναμ έδειχνε να τα έχει χάσει και στο 70` ο Τοτσέ (και πάλι) το... έχασε κι αυτός για το 1-2! Από τα 2 μέτρα!

Τσάμπα αποκλεισμός

Δυστυχώς, στο 76` από φάουλ του Γουόκερ, ο Ντέμπσεϊ πήδηξε ανενόχλητος, πήρε την κεφαλιά και η μπάλα βρήκε οριζόντιο δοκάρι και στην πλάτη του Καρνέζη για το 2-1. Κρίμα...

Πλέον, ο Παναθηναϊκός είχε πολύ δύσκολη αποστολή, αφού ήθελε μόνο τη νίκη και όλα τελείωσαν στο 82` με το γκολ του Ντεφό, με το 3-1 να είναι το τελικό σκορ.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 28' Αντεμπαγιόρ, 76' αυτ. Καρνέζης, 83' Ντεφόε - 54' Ζέκα

ΔΟΚΑΡΙΑ: 49' Ντεφόε, 76' Ντέμπσεϊ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πάβελ Ζιλ (Πολωνία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 66' Νότον - 68' Σπυρόπουλος

ΤΟΤΕΝΑΜ: Φρίντελ, Γουόκερ, Νότον, Βερτόνγκεν, Κόλκερ, Σάντρο, Κάρολ (46' Ντεμπελέ), Λένον (87' Λίβερμορ), Ντέμπσεϊ (80' Σίγκουρντσον), Ντεφόε, Αντεμπαγιόρ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Σο (60' Χριστοδουλόπουλος), Βιτόλο, Ζέκα, Μαυρίας (83' Φορναρόλι), Σισοκό, Τοτσέ (78' Πετρόπουλος).