Λιόν-Γιουβέντους 0-1

Η "Γιούβε" έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Κάρλος Τέβες (στο 6ο και το 29ο λεπτό), όπως κι εκείνη του Ρεμί Γκαρντ (με τους Στιντ Μαλμπράνκ και Τζιμί Μπριάντ), σε ένα μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο.

Ο τραυματισμός του Κάρλος Τέβες στο 55ο λεπτό δεν πτόησε τους "μπιανκονέρι", οι οποίοι πήραν ώθηση από την έλευση του Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο, απείλησαν σε τρεις περιπτώσεις και εν τέλει πήραν τη νίκη με ένα περιπετειώδες γκολ του Λεονάρντο Μπονούτσι στο 85ο λεπτό.

Αλκμάαρ-Μπενφίκα 0-1

Στο Αλκμάαρ-Μπενφίκα 0-1, σκόρερ του μοναδικού τέρματος του αγώνα ήταν Σάλβιο ο οποίος είδε την μπάλα να φτάνει μπροστά του μετά από το σουτ που έκανε ο Καρντόσο και με ένα εξαιρετικό γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Πορτογάλοι είχαν την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο κινδύνεψαν ειδικά στο πρώτο 25λεπτό. Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα, Αρτούρ υποχρεώθηκε σε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.  

Βασιλεία-Βαλένθια 3-0

Η εκπληκτική Βασιλεία στο άδειο λόγω τιμωρίας "Σεν Γιάκομπ" ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και είχε καλές φάσεις με τον Ντιάζ στο 18ο και τον Σαρ στο 24ο και τελικά έφτασε στο γκολ στο 34` με ένα υπέροχο σουτ του Ματίας Ντελγκάδο. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Βασιλεία έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Σέντρα από τα αριστερά του Βαλεντίν Στόκερ και πάνω στην αναπήδηση της μπάλας, ο Ματίας Ντελγκάδο, πιάνει ένα έξοχο δεξί πλασέ για να γράψει το 2-0 για την ελβετική ομάδα.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ζόμερ έκανε έξοχες επεμβάσεις σε σουτ του Βάργκας στο 55’ αλλά και σε σουτ του Παρέχο στο 77ο λεπτό, ενώ στο 79’ ο Αλκαθέρ δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, σε σχεδόν άδεια εστία. Αφού στο 90ο λεπτό ο Κεϊτά νικήθηκε από τον Ζόμερ και ο Βάργκας στην επιστροφή σούταρε έξω, ο Βαλεντίν Στόκερ, αφού πέρασε τον Μπερνάτ, έκανε το 3-0 για να στείλει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στα ημιτελικά του Europa League, για δεύτερη σερί χρονιά.  

Πόρτο-Σεβίλλη 1-0

Οι Πορτογάλοι εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους κι επικρατώντας 1-0 της Σεβίλλη απέκτησαν προβάδισμα ενόψει και της ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στην Ισπανία.

Στο 31’ ο Μανγκαλά πήδηξε ψηλά, πήρε την κεφαλιά κι άνοιξε το σκορ για τους Πορτογάλους, ενώ το σκορ στο πρώτο μέρος θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, αλλά τη μία το δοκάρι (σε σουτ του Ντεφούρ) και την άλλη ο γκολκίπερ των Ανδαλουσιάνων (σε σουτ του Βαρέλα) δεν έδωσαν την ευκαιρία στην Πόρτο να διευρύνει το προβάδισμά της.

Ο μονόλογος των Πορτογάλων συνεχίστηκε και μέχρι τα μισά του δεύτερου μέρους έχανε την μία ευκαιρία μετά την άλλη, με τους Κουραρέσμα και Μαρτίνεζ να μην μπορούν να βρουν δίχτυα. Και στο τέλος τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την Πόρτο. Όχι δεν ισοφαρίστηκε, αλλά αποβλήθηκε ο Φερνάντο στο 87’, που χάνει τον επαναληπτικό, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κουαρέσμα σημάδεψε για δεύτερη φορά το δοκάρι των αντιπάλων του, με αποτέλεσμα να χάσει νέα μεγάλη ευκαιρία και να στερήσει απ’ την ομάδα του τη δυνατότητα να πάει πιο άνετη στην έδρα της Σεβίλλης, με το 1-0 να μένει ως το τέλος.