Τα δύο παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 17 και 24 Ιουλίου, με το πρώτο ματς να έχει κληρωθεί να διεξαχθεί στην Τρίπολη, αν και ο Αστέρας θα κάνει προσπάθεια να το αλλάξει αυτό. Τον Αστέρα εκπροσώπησε στην Ελβετία ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Μποροβήλος.

Πάρτε μια γεύση από την αντίπαλο του Αστέρα, από το επίσημο site της φινλανδικής ομάδας. Το Ροβανιέμι, όπου θα ταξιδέψει ο Αστέρας, είναι γνωστό και ως το χωριό του Αϊ Βασίλη.

Η Ροβανιέμι ιδρύθηκε το 1950 και χρώματά της είναι το άσπρο και το μπλε. Αυτή είναι η τέταρτη φορά στην ιστορία της που συμμετέχει στην Ευρώπη, με καλύτερη όλων το 1988, όταν και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του τότε Κυπέλλου Κυπελλούχων. Η έδρα της έχει χωρητικότητα 4.000 θέσεων.

Εχει κατακτήσει δύο Κύπελλα, το 1986 και το 2013, την περσινή περίοδο δηλαδή, με τον τελικό να διεξάγεται τον Σεπτέμβριο, κόντρα στην Κουόπιο, την οποία και νίκησε με 2-1. Τρίτη στο πρωτάθλημα Φινλανδίας τερμάτισε το 1988 και το 1989, ενώ στο τελευταίο πρωτάθλημα τερμάτισε 11η. Την ίδια θέση, προτελευταία έχει και στο φετινό πρωτάθλημα, το οποίο βρίσκεται ήδη στην 15η αγωνιστική του.

Μάλιστα, η Ροβανιέμι έχει την Δευτέρα (17/6) αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Μιλικόσκι. Αυτός είναι και ο βασικός προβληματισμός του Αστέρα, ότι θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που έχει παιχνίδια στα πόδια της.

Πηγή: arcaadia-sports.gr