Ο Αστέρας είχε δυο "μπλακ-άουτ" στο ματς. Το πρώτο στο διάστημα 25`-35` πέρασε αναίμακτα, όμως το δεύτερο (53`-63`) λίγο έλλειψε να γκρεμίσει ότι με κόπο είχαν χτίσει, καθώς η Ροβανιέμι των 10 από το 45` είχε ισοφαρίσει σε 2-2 και προκρινόταν! Ο Κουρμπέλης στο 12` είχε ανοίξει το σκορ, στο 45+2` η Ροβανιέμι έμεινε με 10, καθώς έχασε τον γκολκίπερ της και ο Ντε Μπλάσις από τη βούλα έγραψε το 2-0. Το δοκάρι του Ουσέρο στο 47` κοίμισε τον Αστέρα και η Ροβανιέμι μέσα σε 10` (63`, 73`) ισοφάρισε! Τελικά, ο Ντε Μπλάσις στο 73` έκανε το 3-2 και ο Μπακασέτας στο 83` σφράγισε τη νίκη-πρόκριση και τώρα... Μάιντς!

Όλα πρίμα!

Με εξαίρεση το διάστημα 25`-35`, όπου η Ροβανιέμι ανέπτυξε μια κάποια επιθετική δραστηριότητα έχοντας δύο μακρινά σουτ (30` Κόκο, 33` Λαχντεμάκι), ο Αστέρας κυριάρχησε και δίκαια προηγήθηκε με 2-0, με μοιραίο παίκτη των Φινλανδών τον γκολκίπερ Σάλγκρεν. Νωρίς στο 12` ο Κουρμπέλης με ωραίο πλασέ από το ύψος της περιοχής από την απομάκρυνση του Σάλγκρεν έκανε το 1-0. Στη συνέχεια, οι Αρκάδες ήλεγξαν το ματς, έφτασαν κοντά στο 2-0 στο 44` με την κεφαλιά του Μπαράλες, αλλά εν τέλει αυτό ήρθε στις καθυστερήσεις. Ο Σάλγκρεν ανέτρεψε τον Μάτσα, που ήταν σε προφανή θέση για γκολ, πέναλτι και αποβολή, με τον Ντε Μπλάσις να κάνει το 2-0!

Θρίλερ με χάπι-εντ!

Παίζοντας πλέον και με αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Αστέρας μπήκε φορτσάτος στο β` μέρος και στο 47` ο Ουσέρο τράνταξε το κάθετο δοκάρι με σουτ από αριστερά! Ο Ντε Μπλάσις εν συνεχεία στο 51` βγήκε τετ-α-τετ αλλά πλάσαρε άουτ! Από το πουθενά πάντως στο 53` ο ανενόχλητος Μακιτάλο, αφού Σανκαρέ-Παντελιάδης κοιτάζονταν μεταξύ τους, μείωσε σε 2-1 και μετά ήρθε το άγχος... Οι Φινλανδοί βγήκαν όλοι μπροστά για το 2-2, μιας και δεν είχαν τίποτα να χάσουν.

Έτσι, το κακό δεν άργησε να γίνει... Στο 63` ο Μπαντής βρήκε αέρα στο κόρνερ από αριστερά και ο Λαχντενμάκι με κεφαλιά έκανε το 2-2, δίνοντας πρόκριση στους Φινλανδούς! Η ατυχία συνεχίστηκε για τον Αστέρα, αφού αρχικά έχασε με τραυματισμό τον Μπαράλες και στο 68` ο Μάσα βρήκε δοκάρι με σουτ έξω από την περιοχή! Τη θέση του Μπαράλες πήρε ο Μπαντιμπανγκά, με τους Αρκάδες να πιέζουν και τη Ροβανιέμι κλεισμένη στα καρέ της.

O Βεργέτης πέρασε και τον Μπακασέτα αλλά το γκολ το έβαλε ο Ντε Μπλάσις με κεφαλιά (!) στο δεύτερο δοκάρι στο 73` από σέντρα του Ρόλε! Λίγα λεπτά μετά, οι δύο αλλαγές του Αστέρα, οι Μπαντιμπανγκά και Μπακασέτας συνδυάστηκαν και ο τελευταίος με προβολή σημείωσε το 4-2 και ουσιαστικά έδιωξε το άγχος! Ως το τέλος δεν είχαμε άλλες συγκινήσεις, με τους Αρκάδες να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στην Ευρώπη και την πρόκριση! 

ΣΚΟΡΕΡ: 12' Κουρμπέλης, 45'+6' πεν., 73' Ντε Μπλάσις, 81' Μπακασέτας - 53' Μακιτάλο, 62' Λαντενμάκι

ΔΟΚΑΡΙΑ: 48' Ουσέρο, 68' Μάσα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βιτάλι Μέσκοφ (Ρωσία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 45'+3' Σάλγκρεν

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 14' Ουσέρο - 65' Μαγιάβα

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Ουσέρο, Κουρμπέλης (71' Μπακασέτας), Μάσα (75' Μουνάφο), Ντε Μπλάσις, Ρόλε, Μπαράλες (69' Μπαντιμπανγκά).

Ροβανιέμι (Γιούχα Μάλινεν): Σάλγκρεν, Σάξμαν, Μαγιάβα, Λαντενμάκι, Ομπιλορ, Οκόνεν, Μακιτάλο, Οτάρου (45'+5' Φόρσμαν), Νιάσι (84' Λάχτινεν), Γκέι, Κόκο (71' Εμενίκε).