Με μια αναδρομή σε όλη την ποδοσφαιρική διαδρομή του, από την τέταρτη κατηγορία μέχρι και την Σούπερ Λίγκα και την ευρωπαϊκή έξοδο, αλλά και με δηλώσεις του Πάμπλο Ντε Μπλάσις.

"Δέκα χρόνια πριν, το καλοκαίρι του 2004, ο Αστέρας Τρίπολης προετοιμαζόταν για ακόμη μία σεζόν στην τέταρτη κατηγορία του ελληνική ποδοσφαίρου", γράφει στο ξεκίνημα του κειμένου της για την UEFA η Ελληνίδα δημοσιογράφος, Βασιλική Παπαντωνοπούλου.

"Σε έναν χρόνο ετοιμάζονταν για την πρώτη τους εμπειρία στην τρίτη κατηγορία και δώδεκα μήνες αργότερα ήταν έτοιμοι για την δεύτερη. Τώρα, μετά από μια δεκαετία επιτυχιών, ανάμεσά τους και ακόμη ένας τερματισμός στις πέντε καλύτερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας, ο σύλλογος αγωνίζεται και πάλι στην Ευρώπη".

Το κείμενο αναφέρει την τρίχρονη ευρωπαϊκή ιστορία του Αστέρα, τις αναμετρήσεις του, την προσπάθεια για την πρώτη νίκη, κόντρα στην Ροβανιέμι και υπογραμμίζει: "Αυτή τη χρονιά στον Αστέρα είναι αποφασισμένοι να πάνε μακρύτερα στην Ευρώπη".

Ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις έκανε δηλώσεις στην UEFA για τον αγώνα με την Ροβανιέμι και την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη: "Ηταν ο καιρός. Μάς πήρε οχτώ ευρωπαϊκά ματς για να γιορτάσουμε την πρώτη μας νίκη. Ενα σουτ στο δοκάρι στο παιχνίδι στην Φινλανδία μας εμπόδισε να φτάσουμε στην πρώτη μας νίκη, αλλά έτσι είχαμε τη δυνατότητα να την πετύχουμε μπροστά στον κόσμο μας".

Για αυτό το 4-2 επί της Ροβανιέμι και τον τρόπο που ήρθε, ο Αργεντίνος δήλωσε: "Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και κάναμε τα πράγματα δύσκολα για τον εαυτό μας. Αντιδράσαμε όπως έπρεπε, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και πήραμε μία νίκη που αξίζαμε".

Μίλησε για τους στόχους του Αστέρα: "Θέλουμε να παραμείνουμε στις πέντε πρώτες ομάδες, να συμμετέχουμε στα πλέι οφ και να παραμείνουμε η καλύτερη επαρχιακή ομάδα. Ελπίζω επίσης ότι θα διανύσουμε όλη τη διαδρομή στο Κύπελλο, θα φτάσουμε ξανά στον τελικό και πως θα μπούμε στους ομίλους του Europa League. Ξέρουμε ότι έχουμε πολύ δρόμο για να φτάσουμε ως εκεί, πρέπει να κάνουμε τα βήματα ένα - ένα".

Για την Μάιντς, ο Πάμπλο είπε: "Είναι μια τυπική γερμανική ομάδα, με καλή φυσική κατάσταση. Χρειαζόμαστε τη μέγιστη συγκέντρωση, να είμαστε σε εγρήγορση για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα και να διατηρήσουμε ελπίδες πρόκρισης στα πλέι οφ του Europa League".
Ο Ντε Μπλάσις μίλησε και για τον Στάικο Βεργέτη: "Γνωρίζει τα πάντα για τον Αστέρα, τους παίκτες, τι μπορεί να πάρει από εμάς και τι χρειάζεται η ομάδα. Εχουμε καλούς παίκτες και κάνουμε σκληρή δουλειά στην προπόνηση".