Μόνο η εμπειρία μετράει σε τέτοια ευρωπαϊκά παιχνίδια που ισοδυναμούν με τελικούς και στα οποία κρίνεται η πρόκριση. Και ο ΠΑΟΚ απέδειξε και πέρυσι (σε Άμστερνταμ, Κωνσταντινούπολη, Ζάγκρεπ και Μόσχα) ότι διαθέτει την εμπειρία ως ομάδα να επιβάλλει τον ρυθμό του και να πάρει συνήθως το αποτέλεσμα που θέλει.

Η εμπειρία των παικτών του ΠΑΟΚ αναμένεται ότι θα επικρατήσει και στο γήπεδο της Ουκρανικής ομάδας. Η Καρπάτι είναι μια ομάδα που εξέπληξε με την ποιότητά της στη Τούμπα, αλλά υστερεί εμφανώς σε εμπειρία ευρωπαϊκών αγώνων σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι τόσο το 2-0 του πρώτου αγώνα στη Τούμπα, αλλά η απειρία της, το μεγάλο της μειονέκτημα απέναντι στην ομάδα του Λάζλο Μπόλονι στην ρεβάνς. Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει σε πολύ δυσκολότερα γήπεδα και κόντρα σε πολύ πιο γνωστές ομάδες ότι ξέρει να «χαλιναγωγεί» τον ενθουσιασμό παθιασμένων αντιπάλων.

Είναι, βέβαιο, ότι οι Ουκρανοί θα μπουν δυνατά στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό με απαραίτητο στόχο το γρήγορο γκολ, που θα αναπτερώσει τις ελπίδες τους για πρόκριση, αλλά οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να φέρνουν ένα κρίσιμο παιχνίδι στα μέτρα τους, να «παγώνουν» τον ρυθμό, όταν πρέπει, κρατώντας την μπάλα και να… κόβουν γρήγορα τον βήχα των αντιπάλων. Το ίδιο αναμένεται ότι θα πράξουν και στο Λβιλ, «καθαρίζοντας» με την εμπειρία τους την πρόκριση. Και εάν θα βρεθεί και σε καλή μέρα ο Σαλπιγγίδης, που επιστρέφει, τότε ο ΠΑΟΚ θα έχει πάρα πολλές πιθανότητες να πετύχει και το γκολ, με το οποίο όλα θα «τελειώσουν» για τους Ουκρανούς, καθώς μετά θα θέλουν τέσσερα τέρματα για να πάρουν την πρόκριση.

Η Καρπάτι, εκτός από τυπική εκπρόσωπο του Ουκρανικού ποδοσφαίρου, δηλαδή, μια ομάδα με πολύ καλή κυκλοφορίας της μπάλας την οποία δύσκολα αποσπάς από την κατοχή των παικτών της, έχει και παίκτες πολύ φιλόδοξους, διψασμένους για διάκριση και γεμάτους έπαρση από τα πολλά λεφτά που έπεσαν τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο της πατρίδας τους. Όπως τον Ισπανό επιθετικό Λούκας. Όλοι γι’ αυτόν μιλάνε στην Ουκρανία, αλλά δεν μπορεί μόνος του να πάρει την πρόκριση απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ.

Συμπερασματικά, παρά τις πολλές ελλείψεις βασικών του παικτών, ο ΠΑΟΚ λόγω δυναμικής και φανέλας ομάδας, αναμένεται ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Έχει υπέρ του το 2-0 του πρώτου αγώνα, αλλά κυρίως την αποδεδειγμένη ευρωπαϊκή εμπειρία και ποιότητα για να «περάσει». Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι πέρυσι παρά τρίχα αποκλείστηκε από τους «16» του ίδιου θεσμού.

Πηγή: Contra.gr