Η είδηση πέρασε στα ψιλά. Πιο ψιλά δεν γινόταν. Ο ΠΑΟΚ μόλις έχει κερδίσει στο πρώτο ματς την Καρπάτι με 2-0 και οι αναπληρωματικοί που δεν έχουν αγωνιστεί κάνουν ένα χαλαρωματάκι στη Σουρωτή σε ένα φιλικό με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ανήμερα των γενεθλίων του, ο Σωτήρης Μπαλάφας παίζει σέντερ-φορ, αφού... δεν υπάρχουν άλλοι διαθέσιμοι που να παίζουν μπροστά! Σκοράρει ένα γκολ, δίνει την ασίστ για το δεύτερο (2-1) και κερδίζει με το σπαθί του, τίτλο στο μονοστηλάκι της επόμενης ημέρας.

Ο Μπόλονι υπολογίζει να τον βάλλει χαφ στην ρεβάνς του Λβιβ, πολύ απλά γιατί... δεν υπάρχουν άλλοι. Τελικά, μετά τον τραυματισμό του Τσιρίλο, ο Αρτινός αναγκάζεται να παίξει ως στόπερ, επειδή πολύ απλά... δεν υπάρχουν άλλοι! Ο Μπαλάφας σκοράρει το γκολ της πρόκρισης για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και αποδεικνύει πως... υπάρχουν και άλλοι!!! Ο Σωτήρης έστω και για μία μέρα ντύθηκε... Σωτήρας.

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο αυτό το παιδί σαρδελοποιήθηκε (κατά την ιστορική ρήση Σάντος). Στοχοποιήθηκε ανελέητα. Σε κάθε του επαφή με την μπάλα, η «Τούμπα» μουρμούριζε, σιχτίριζε, καταριόταν. Ηταν, τρόπον τινά, ο «Βύντρα του ΠΑΟΚ». Αυτός που φταίει για όλα τα δεινά. Αυτός που σε κάθε λάθος πάσα πρέπει να κόψει το ποδόσφαιρο. Σιγά - σιγά άρχισε να πιστεύει ότι ο όχλος έχει δίκιο. Έχασε ότι αυτοεκτίμηση είχε. Αφού έκανε δύο αγροτικά σε Γιάννενα και Εργοτέλη έφτασε πολύ κοντά στο να αποχαιρετίσει οριστικά τον Γενάρη, όταν είχε συμφωνήσει με τον Πανιώνιο. Ο Ζαγοράκης όμως άλλαξε την τελευταία στιγμή γνώμη γιατί... δεν υπήρχαν άλλοι. Μπήκε σε ένα ματς με την Ξάνθη, γύρισε το ματς και μετά εξαφανίστηκε πάλι μεταξύ πάγκου και εξέδρας, αφού μετά υπήρχαν... άλλοι.

Ο «Μπάφι» αδικήθηκε και αδίκησε τον εαυτό του. Με τέτοια... κανιά που έχει θα μπορούσε να γίνει αμυντικός μέσος υψηλής ποιότητας. Μέσα του όμως ίσως και να πίστεψε ότι υπάρχουν πάντα εκείνοι οι... άλλοι που έχουν προτεραιότητα και να τον πήρε από κάτω. Σε αυτόν τον ΠΑΟΚ που πάντα βρίσκει ένα περίεργο, σχεδόν μαγικό τρόπο, να γεννά πρωταγωνιστές από το πουθενά, κανείς δεν περισσεύει. Για όλους υπάρχει ένα μαγικό βράδυ που δεν υπάρχει κανείς άλλος στο γήπεδο. Ακόμα και για τον Σωτήρη Μπαλάφα.

ΥΓ.: Για να είμαστε δίκαιοι, υπήρχε κι άλλος στο γήπεδο, όχι μόνο ο Σωτήρης Μπαλάφας. Το ματς του Λβιβ θα μνημονεύεται για πάντα ως το βράδυ που ο Γεωργιάδης έγινε από Γιωργάκης, σκέτο Γιώργος. Η ημέρα που έδειξε ότι η φανέλα του ΠΑΟΚ δεν τον φοράει, αλλά την φοράει αυτός. Θα μπορούσε να εξαφανιστεί μετά το σπαταλημένο τετ-α-τετ του πρώτου ημιχρόνου. Αντίθετα, εκείνος πείσμωσε. Έγινε ακόμα καλύτερος. Έβαλε ένα υπέροχο γκολ που κανείς δεν κατάλαβε γιατί ακυρώθηκε. Έβγαλε οντότητα στο γήπεδο. Ανάγκασε τον Μπόλονι να αντικαταστήσει τον Βιεϊρίνια και όχι αυτόν. Δύο κερδισμένοι παίκτες και μία πρόκριση εκατομμυρίων δεν είναι και λίγα για κερδισμένα από ένα βράδυ...

Πηγή: sday.gr