Γκαρσία, Κοντρέρας, Ίβιτς, παίκτες που αποτελούν "βαριά χαρτιά" του ΠΑΟΚ την τελευταία τριετία, είχαν μείνει στη Θεσσαλονίκη. Το ίδιο και ο Σαβίνι με τον Παπάζογλου που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εναλλακτικές λύσεις. Ωστόσο, και από τους παίκτες που πήρε ο Μπόλονι μαζί του υπήρχαν ορισμένοι που δεν ήταν ετοιμοπόλεμοι.

Ο Τσιρίλο έμεινε στον πάγκο, γιατί στην τελευταία προπόνηση ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο, ενώ προσπαθούσε να ξεπεράσει το πρόβλημα στον κοιλιακό, ο Σαλπιγγίδης προερχόταν από απουσία 35 ημερών από τις προπονήσεις. Και ακόμη, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μπήκε στην ενδεκάδα με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Ουσιαστικά, στο στάδιο "Ουκρέινα", κατέβηκε να αγωνιστεί ο... μισός ΠΑΟΚ. Κι, όμως, αυτός ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση από την Καρπάτι, χωρίς να χρειαστεί την βοήθεια της τύχης ή κάποιου άλλου εξωγενή παράγοντα. Ίσα-ίσα που δικαιούται να έχει παράπονα από τη διαιτησία του Φοτρέ και των βοηθών του. Όχι τόσο για το πέναλτι που... δίνεται και δεν δίνεται, σίγουρα, όμως, προέρχεται από ένα απερίσκεπτο (sic) μαρκάρισμα του Έτο, όσο για τα πολλά ανύπαρκτα οφσάιντ με τα οποία κόπηκαν οι μεσοεπιθετικοί του, κυρίως στο β΄ μέρος και στέρησαν από τους φιλοξενούμενους ένα πεντακάθαρο γκολ του Γεωργιάδη.

Χωρίς πολλά λόγια, αυτός ο ΠΑΟΚ, απέδειξε ότι έχει αλλάξει επίπεδο σε σχέση με την ομάδα που γνωρίζαμε πριν μία πενταετία. Είναι πλέον, ένας σύλλογος πoυ δικαιωματικά αξίζει να βρίσκεται, τουλάχιστον, σε επίπεδο ομίλων στο Europa League. Ένα σύνολο με εμπειρία, με χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή, με φανέλα που μετράει στην Ευρώπη.

Και αυτά τα στοιχεία περνάνε σε όλους τους παίκτες του. Αυτός ο ΠΑΟΚ, απέδειξε ότι δεν χρειάζεται, σώνει και καλά την παρουσία του Γκαρσία και του Κοντρέρας για να πάρει την πρόκριση επί της Καρπάτι. Πλέον και οι υπόλοιποι παίκτες του ξέρουν τον τρόπο. Υπάρχει... η τεχνογνωσία. Γι' αυτό και ο τωρινός ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟΚ του Ζαγοράκη και του Βρύζα, δικαιούται να πάρει τον τίτλο του πιο άξιου πρέσβη του ποδοσφαίρου της χώρας μας στο εξωτερικό.

Ο Μπόλονι μπορεί και χωρίς υλικά

Βέβαια, από την κριτική της παρουσίας του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι δεν μπορούμε να εξαιρέσουμε τον Λάζλο Μπόλονι. Ο Ρουμάνος απέδειξε γιατί οι ΠΑΟΚτσήδες τον έχουν βάλει ήδη στην καρδιά τους, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται δύο μόλις μήνες στην ομάδα τους. Παρουσίασε μία ομάδα συγκροτημένη, αξιοπρεπή παρά τα προβλήματα, η οποία, με τις όποιες αδυναμίες της λόγω της απουσίας παικτών του βασικού κορμού, είχε πλάνο για το πώς θα αμυνθεί και θα επιτεθεί.

Για να θυμηθούμε κάτι που γράφαμε παλιότερα, ο Μπόλονι απέδειξε πώς είναι σεφ που μπορεί να φτιάξει φαγητό χωρίς να έχει απαραίτητα τα καλύτερα υλικά στη διάθεσή του. Υλικά τα οποία πλέον περιμένει, αφού, υπάρχουν επιπλέον χρήματα (ας όψεται και ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού και τα αυξημένα έσοδα από το market pool) για να γίνουν μία-δύο ουσιαστικές κινήσεις ενίσχυσης, έστω και την τελευταία εβδομάδα των μεταγραφών. 

Πηγή: Sport24.gr