Μπάλα μπορεί να μην έπαιξε, αλλά τουλάχιστον στα κρίσιμα σημεία έδειξε κάμποση ευψυχία για να αντισταθεί στο σκληροπυρηνικό τρόπο που αποφάσισαν να μετέλθουν οι παίκτες της Ντιναμό.

Το ματς έτσι και αλλιώς στο β' ημίχρονο χάλασε από τα νεύρα και από τη ροή του αγώνα φαίνεται πως αυτό δεν βοήθησε την Ενωση.

Μπορεί στο α' ημίχρονο να εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων, όμως στη συνέχεια λόγω πείρας και σαφώς καλύτερης φυσικής κατάστασης "γύρισε" το χαρτί και μπορούσε να καθαρίσει το ματς χωρίς να φτάσει στην παράταση. Στην πραγματικότητα το έργο της χθες δεν ήταν καθόλου εύκολο.

Βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πρώτο λεπτό έπειτα από τραγική αντίδραση των Κάλα και Μανωλά και επιπλέον έχασε με τραυματισμό τον Κωνσταντόπουλο.

Βρέθηκε αίφνης σε βαθιά νερά και φάνηκε καθώς δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να κάνει έστω και μία στοιχειώδη ευκαιρία. Σε εκείνο το σημείο, ναι, φλέρταρε με τα χειρότερα, αλλά ευτυχώς γι' αυτήν δεν ήρθαν.

Στο β' ημίχρονο με την είσοδο του Λεονάρντο και την εσωτερική αλλαγή στην επίθεση, με τον Γκουντγιόνσεν στην κορυφή αντί του αρνητικού Λυμπερόπουλου, τα πράγματα άλλαξαν άρδην για την ΑΕΚ. Εκανε φάσεις, αλλά τις πέταξε αβασάνιστα στο καλάθι των αχρήστων.

Ακόμα και έτσι όμως ήταν φανερό πως είχε τον έλεγχο του αγώνα και σίγουρα καθώς περνούσε η ώρα έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο έναντι της Ντιναμό. Η πίεση απέδωσε έστω και αν χρειάστηκαν η ευφυΐα του Γκουντγιόνσεν και η... βλακεία του Κακουμπάβα να τον ανατρέψει μέσα στην περιοχή, σε μια φάση που η μπάλα ήταν χαμένη από χέρι.

Πόσο στοιχίζει εντέλει η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λεονάρντο; Κάμποσες χιλιάδες ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ, αλλά και μια πληρωμένη απάντηση του Βραζιλιάνου στον Χιμένεθ που εξακολουθεί να τον έχει εκτός πλάνων. Γενικώς η αντιμετώπιση του χθεσινού ματς από τον Ισπανό τεχνικό γεννά κάποια ερωτήματα.

Επί παραδείγματι, πέρασαν ούτε λίγο ούτε πολύ 105 λεπτά αγώνα για να καταλάβει πως ο Χοσέ Κάρλος ήταν εντελώς εκτός κλίματος. Είναι προφανές πως ο Καφές θα ήταν περισσότερο χρήσιμος, όπως και ο Λεονάρντο στο αρχικό σχήμα. Στην επίθεση δε είναι φανερό πως με τον "Λύμπε" φουνταριστό το πράγμα δεν βγαίνει...

Πηγή: Goal