Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν δημιούργησε σε κανένα σημείο του αγώνα έστω και υποψίας ελπίδας για τη μεγάλη ανατροπή, μοιραία αυτό που έμεινε από το χθεσινό επαναληπτικό του παιχνίδι με τη Μακάμπι ήταν μια φτωχή νίκη, χωρίς κανένα απολύτως αντίκρισμα. Αντίθετα, η ζημιά για τους «πράσινους» είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Εκτός από τον αποκλεισμό του από το Γιουρόπα Λιγκ, που τον αφήνει εκτός Ευρώπης, θα βρεθεί και πάλι στο σκαμνί της UEFA εξαιτίας των θλιβερών γεγονότων που δημιούργησαν οι φανατικοί οπαδοί του, τα οποία συνέθεσαν μια τριτοκοσμική εικόνα στο ΟΑΚΑ, με τη βροχή από φωτοβολίδες που έπεσε όταν πέτυχε το γκολ η Μακάμπι, τα καπνογόνα, τις φωτιές που άναψαν στις εξέδρες, ακόμη και μια μολότοφ που εκσφενδονίστηκε πίσω από την εστία του Κοτσόλη.

Ολα αυτά ολοκλήρωσαν μια εφιαλτική βραδιά για τους «πράσινους», οι συνέπειες της οποίας θα φανούν σε όλη τους την έκταση στη συνέχεια. Αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός γνώρισε έναν εξαιρετικά ταπεινωτικό αποκλεισμό από μια μετριότατη ομάδα. Στο Τελ Αβίβ πλήρωσε την άθλια απόδοση που είχε στο δεύτερο ημίχρονο. Χθες στάθηκε ανίκανος να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια ανατροπή. Δεν θα είχε κανείς την απαίτηση να την πετύχει, αλλά τουλάχιστον θα περίμενε να δει μια προσπάθεια εξάντλησης και των όποιων, έστω και λίγων, ελπίδων του.

Δεν καταλογίζω έλλειψη θέλησης στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Απλά η ομάδα δεν έχει μεγαλύτερες δυνατότητες από αυτές που έδειξε και χθες, όσο και αν ο Φερέιρα προσπάθησε να πείσει τους παίκτες του ότι θα μπορούσαν να κάνουν το θαύμα. Ηταν αρκετό για μια ψύχραιμη και στοιχειωδώς σωστά στημένη Μακάμπι για να κρατήσει με σχετική ευκολία το αβαντάζ των τριών γκολ που είχε από το πρώτο ματς, καθώς οι «πράσινοι» σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν να επιβάλουν το παιχνίδι τους.

Η ομάδα έδειχνε να μη διαθέτει κανένα αγωνιστικό σχέδιο για να φτάσει στο γκολ. Οι παίκτες έκαναν εύκολα το λάθος και έτσι κανείς δεν μπορεί να βρει έστω και έναν διακριθέντα. Ο Παναθηναϊκός είναι βυθισμένος σε ένα βαρύ τέλμα, χωρίς να φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο θα βγει από αυτό.

Πηγή: Goal