Ο προχθεσινός τίτλος του «Goal» στην πρώτη σελίδα για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Καρπάτι μάλλον ήταν... προφητικός. «Μισός, αλλά... ΠΑΟΚ» γράφαμε και ο «δικέφαλος» χθες μας δικαίωσε. Παρά τις απουσίες του ήταν συνεπής στο ευρωπαϊκό του ραντεβού και σφράγισε με τον πλέον καλύτερο τρόπο την παρουσία του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Χωρίς Τσιρίλο, που τελικά δεν τα κατάφερε, και με τους Γκαρσία, Ιβιτς και Κοντρέρας να μένουν στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο ερωτηματικό για τον Μπόλονι δεν ήταν το πώς θα αντιμετώπιζε την Καρπάτι, αλλά το πώς θα κάλυπτε τα κενά που είχαν δημιουργηθεί στην ενδεκάδα του. Ομως ο Ρουμάνος είναι παλιά καραβάνα στους πάγκους και αυτό το απέδειξε και χθες, στήνοντας υποδειγματικά την ομάδα του.

Βασιζόμενος στο 4-2-3-1 έβαλε τους Μαλεζά και Μπαλάφα στο κέντρο της άμυνας, βλέποντας μάλιστα τον δεύτερο να σκοράρει και να σφραγίζει την πρόκριση, ενώ έκλεισε τους διαδρόμους στο κέντρο με τους Λάζαρ και Αρίας. Ο Φωτάκης έπαιξε στον άξονα, ο Γεωργιάδης και ο Βιεϊρίνια δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, ενώ στην κορυφή ήταν ο Κλάους. Αποτέλεσμα ήταν με εξαίρεση το πρώτο δεκαπεντάλεπτο που όπως συνηθίζεται ο γηπεδούχος μπαίνει με τον... αέρα, στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ να σπάσει τον... τσαμπουκά της Καρπάτι. Δεν απειλήθηκε, αν και ο ίδιος προτίμησε να μη βγει και πολύ από την περιοχή του για να μη ρισκάρει. Μάλιστα όλα έδειχναν ότι πήγαιναν βάσει του πλάνου που άψογα είχε σχεδιάσει ο Μπόλονι, αν ο Ετο δεν χαλούσε τη συνταγή με το επιπόλαιο πέναλτι που έκανε ένα λεπτό πριν από το τέλος του ημιχρόνου.

Ομως ο ΠΑΟΚ έκοψε με το... καλησπέρα την όποια ελπίδα της Καρπάτι για ανατροπή, με το γκολ του Μπαλάφα στο 56', σημείο όπου ουσιαστικά τελείωσε το ματς.

Βέβαια το θετικό από την όλη ιστορία με την Καρπάτι, αλλά και με τη Βαλερένγκα νωρίτερα, δεν είναι μόνο ότι ο «δικέφαλος» είναι στους ομίλους του Γιουρόπα.

Είναι το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ βγάζει στο γήπεδο τη δουλειά που γίνεται στην προπόνηση. Ισως άλλες εποχές απουσίες σαν τις χθεσινές να αποδεικνύονταν μοιραίες. Ομως ο Μπόλονι κατάφερε να δημιουργήσει ένα ομοιογενές σύνολο, παίρνοντας από τους παίκτες περισσότερα από όσα πιστεύουν οι ίδιοι ότι μπορούν δώσουν, καλύπτοντας έτσι τυχόν αδυναμίες. Και αυτό είναι κάτι το οποίο το πιστώνεται 100% ο Ρουμάνος τεχνικός.

Πηγή: Goal