Ας δούμε όμως τα παιχνίδια των 22.00 του Γιουρόπα Λιγκ ανά όμιλο...

Έδειξε ποιος είναι το αφεντικό

Στον έβδομο όμιλο η Άλκμααρ έδειξε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική, πως είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Επικράτησε 4-1 της Μάλμε σε ένα παιχνίδι που στο 49' είχε πετύχει ήδη και τα τέσσερα τέρματά της. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι, ήταν να πετύχουν το... γκολ της τιμής στο 72' με πέναλτι του Ντάνιελ Λάρσον. Στο άλλο ματς, η Μέταλιστ Χάρκιβ πήρε ένα «τεράστιο» διπλό στην έδρα της Αούστρια Βιέννης με 2-1 και πήρε και αυτή προβάδισμα για την πρόκριση. Μάλιστα, κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς με ανατροπή, αφού η Αούστρια προηγήθηκε στο 7' με τον Γιουν, ωστόσο ισοφαρίστησε στο 56' με τον Γκουέγ, ενώ ο Κλέιτον Σαβιέρ στο 79' με εύστοχο πέναλτι έγραψε το 2-1.

Μπράγκα με... φόρα από πέρυσι!

Στον όγδοο όμιλο η Μπράγκα, που πέρυσι είχε χάσει στον τελικό της διοργάνωσης από την Πόρτο, πέτυχε μία σπουδαία νίκη μέσα στην έδρα της Μπέρμιγχαμ με 3-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Μπαρμπόζα, που σκόραρε στο 6' και στο 88', ενώ το τρίτο γκολ των Πορτογάλων σημείωσε ο Λίμα στο 59'. Οι Άγγλοι είχαν μειώσει με τον Κινγκ στο 71'. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μάριμπορ πήρε ένα εύκολο «διπλό» στην έδρα της Μπριζ με 2-0, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 24'!

«Σεφτέ» ο Φαλκάο

Στον ένατο όμιλο, ο οποίος είναι ένας και από τους πιο δυνατούς, διεξήχθησαν δύο πολύ καλά παιχνίδια. Η Ουντινέζε επικράτησε 2-1 της Ρεν με ανατροπή, καθώς οι Γάλλοι προηγήθηκαν στο 18' με τον Γιουσόφ Χαντζί, ωστόσο οι Ιταλοί ισοφάρισαν 1-1 με τον Ντι Νατάλε στο 39'. Το γκολ της νίκης ήρθε για τους γηπεδούχους στο 83' με τον Αρμέρο. Στο άλλο παιχνίδι, η Ατλέτικο νίκησε 2-0 την Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά, με τον Φαλκάο να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τους «ροχιμπλάνκος» στο 3' και τον Ντιέγκο στο 69' να... καθαρίζει το ματς.

Έχασε η ΑΕΚ... Κύπρου

Την ήττα με 1-0 γνώρισε η ΑΕΚ Λάρνας στο ντεμπούτο της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η κυπριακή ομάδα στάθηκε καλά κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα, ωστόσο το γκολ του Γκαντίρ στο 54' έκρινε το ματς. Στο άλλο ματς, η Σάλκε έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό και «κόλλησε» στο 0-0 στην έδρα της Στεάουα Βουκουρεστίου.

«Διπλό» οι... ψαράδες!

Η Οντένσε πριν τα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό... άκουσε πάρα πολλά από τον Τύπο, τα οποία όμως διέψευσε πανηγυρικά με την πρόκρισή της επί των «πρασίνων». Στην συνέχεια ακολούθησε ο αποκλεισμός από την Βιγιαρεάλ για το Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο σήμερα επέστρεψε και πάλι στις επιτυχίες με το 2-1 στην έδρα της Βίσλα Κρακοβίας. Στο άλλο ματς, Φούλαμ και Τβέντε έμειναν στο 1-1 και... μπέρδεψαν την κατάσταση στον όμιλο.

7ος όμιλος

Άλκμααρ - Μάλμε 4-1 (15' Άλτιντορ, 33' πέν. Ράσμους Ελμ, 39' Μάχερ, 49' Χόλμαν / 72' πέν. Ντάνιελ Λάρσον)

Αούστρια Βιέννης - Μέταλιστ Χάρκιβ 1-2 (7' Γιουν / 56' Γκουέγ, 79' πέν. Κλέιτον Σαβιέρ)

8ος όμιλος

Μπριζ - Μάριμπορ 2-0 (7' Οντζίντζα, 24' Ντιράρ)

Μπέρμιγχαμ - Μπράγκα 1-3 (71' Κινγκ / 6' και 88' Έλντερ Μπαρμπόζα, 59' Λίμα)

9ος όμιλος

Ουντινέζε - Ρεν 2-1 (39' Ντι Νατέλε, 83' Αρμέρο / 18' Γιουσόφ Χαντζί)

Ατλέτικο - Σέλτικ 2-0 (3' Φαλκάο, 69' Ντιέγκο)

10ος όμιλος

Μακάμπι Χάιφα - ΑΕΚ Λάρνακας 1-0 (54' Γκαντίρ)

Στεάουα Βουκ. - Σάλκε 0-0

11ος όμιλος

Φούλαμ - Τβέντε 1-1 (19' Άντριου Τζόνσον / 41' Λουκ ντε Γιονγκ)

Βίσλα Κρακοβίας - Οντένσε 1-2 (54' Κιρμ / 35' Γιόχανσον, 80' Ουτάκα)