Για να είμαι ειλικρινής η ΑΕΚ επιθετικά στο πρώτο μέρος, παρά το γεγονός πως έπαιζε με παίκτη λιγότερο (Λύμπε), ήταν συμπαθητική. Την έκανε να μοιάζει τέτοια ο Λεονάρντο. Παρακολουθώντας το παιχνίδι με τον Βάιο, παρά το ενθουσιώδες ξεκίνημα, του είπα ότι οι Βέλγοι αφήνουν χώρο επίτηδες για να μας βρουν στο...ξέφωτο. Κάπως έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα και η ΑΕΚ, απόντος κι ενός κανονικού τερματοφύλακα, δέχτηκε τρία γκολ.

Η θετικότατη παρουσία του Λεονάρντο, απλά έβαλε ένα γκολ στο ενεργητικό της "Ένωσης" και ορισμένες συμπαθητικές προσπάθειες. Μετά τον Βραζιλιάνο όμως υπήρχε το χάος... Οι γνωστές παιδικές συνήθειες που εμφανίζονται ειδικά στην αρχή κάθε σεζόν, έπληξαν και πάλι την ΑΕΚ: Πολύ φτηνά γκολ, ειδικά το πρώτο και το τρίτο. Πουλήματα της μπάλας στη μεσαία γραμμή για πλάκα. Καμία συνεννόηση ανάμεσα στους αμυντικούς χαφ και τα στόπερ, μεγάλες αποστάσεις, πράγμα που ήταν αναμενόμενο και λογικό. Ένας τερματοφύλακας που δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη και ένας Γεωργέας που δεν μπορεί πια. Στο πρώτο μέρος κι ο Βάργκας παρά την φιλότιμη προσπάθεια του ήταν φανερό πως ήταν ανέτοιμος.

Στο δεύτερο μέρος, μάλλον λόγω της επιπολαιότητας των Βέλγων το σκορ ευτυχώς έμεινε σε λογικά επίπεδα. Σε αυτό συνετέλεσε μια ακόμα ανόητη αποβολή που ήρθε να προστεθεί στην αλυσίδα αποβολών που κοστίζουν σε μια ομάδα φτωχή έτσι κι αλλιώς σε λύσεις. Για τον προπονητή τα πολλά τα έχω πει εδώ και καιρό. Το να βγω σήμερα και να πω πως επαληθεύτηκα δεν λέει τίποτα. Δεν θα σταθώ καν στο να συζητήσω πως γίνεται να προτιμάς τον Λυμπερόπουλο από τον Χοσέ Κάρλος, γιατί είναι αστείο και να το συζητάω, αν έχει λογική αυτή η επιλογή.

Η προετοιμασία που έχει γίνει για την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας είναι αστεία, όπως θλιβερό είναι το και το να επιμένεις σε έναν τερματοφύλακα, που είναι προφανές πως δεν μπορεί να υπερασπίζεται τα καρέ αυτή της ομάδας.

Πηγή: sday.gr