Σ' ένα ακόμη παιχνίδι του στην Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι αποτελεί σταθερή αξία. Ότι είναι μία ομάδα που στέκεται με αξιοπρέπεια απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο και δημιουργεί μία θετική εικόνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί η Τότεναμ να κατέβηκε για να αγωνιστεί με τις ρεζέρβες της, ωστόσο αυτό δεν αλλάζει την γενική εικόνα για τον ΠΑΟΚ-ειδικά αν τον συγκρίνεις με τους άλλους δύο εκπροσώπους της χώρας μας στο εξωτερικό-που δίνει την εντύπωση ενός συνόλου με αρχή, μέση και τέλος.

Μιας ομάδας που ξέρει τι ζητά μέσα στο γήπεδο και πολλές φορές γνωρίζει πώς να κρύψει τις αδυναμίες της.

Και η μεγαλύτερή της ήταν, χωρίς δεύτερη σκέψη, η διαφορά ταχύτητας. Μπορεί να μην αγωνίστηκε ο... σπρίντερ Μπέιλ και οι υπόλοιποι αστέρες της Τότεναμ, ωστόσο και οι νεαροί αντικαταστάτες τους ήταν άκρως ταχυδυναμικοί και αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Μπόλονι και τους παίκτες του (προερχόμενο και από τη χαώδη διαφοράς ποιότητας της Premier League με την Super League).

Όταν βρήκαν τη λύση στο δεύτερο μέρος, κατάφεραν να κλείσουν τα πιτσιρίκια της λονδρέζικης ομάδας στην εστία του Κουντιτσίνι και να δημιουργήσουν τέσσερις, τουλάχιστον, κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Το ότι αυτό τελικά δεν επιτεύχθηκε οφείλεται στον Ιταλό τερματοφύλακα και το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του, αλλά και στον διαιτητή Μάζιτς. Ο Σέρβος ρέφερι διέταξε την επανάληψη ενός πέναλτι που χρειαζόσουν ριπλέι για να διαπιστώσεις ότι ο Κοντρέρας κινήθηκε λίγο πιο γρήγορα απ' όσο έπρεπε προς την αντίπαλη περιοχή. Και συμφωνώ απόλυτα με τον Μπόλονι ότι αν σφυρίζουν έτσι οι διαιτητές στην Σερβία, κάθε πέναλτι θα πρέπει να εκτελείται πέντε φορές. Με μία δεύτερη σκέψη, μάλιστα, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι, μάλλον, ο Μάζιτς ήταν ο μόνος που δεν επηρεάστηκε από την “καυτή” Τούμπα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ρέντναπ αναφέρθηκε στο πόσο δύσκολο ήταν για τους νεαρούς παίκτες του να αντέξουν την πίεση των οπαδών του ΠΑΟΚ, αφού, όπως είπε, “τέτοια ατμόσφαιρα σπάνια συναντάς σε γήπεδα σ' όλο τον κόσμο”. Ο φημισμένος Άγγλος τεχνικός μπαίνει στη μακροσκελή λίστα των σπουδαίων ποδοσφαιρανθρώπων που, κατά καιρούς, έχουν υποκλιθεί στο μεγαλείο της Τούμπας κι αυτό μόνο ως όφελος μπορεί να χαρακτηριστεί για το πρεστίζ του συλλόγου.

Το τεστ του Πέμπτη-Κυριακή

Σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόθεση πρόκριση μετά τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής, είναι πολύ νωρίς να κάνουμε κρίσεις, αν και οι σκέψεις όλων δεν απέχουν από την αρχική εκτίμηση ότι ο ΠΑΟΚ θα “παίξει” τα ρέστα του στα παιχνίδια με την Ρούμπιν, έχοντας, βέβαια, την υποχρέωση να κερδίσει εντός και εκτός έδρας τους Σάμροκ. Το θετικό για τον “Δικέφαλο” είναι ότι η Τότεναμ δεν θα παρουσιαστεί ξανά τόσο ελλιπής, όπως υποσχέθηκε ο Ρέντναπ και επίσης ότι οι “πετεινοί” θα δώσουν τα δύο ματς με τους Ρώσους “κολλητά” την 3η και 4η αγωνιστική, που σημαίνει ότι δύσκολα θα εμφανίσουν τάσεις αδιαφορίας.

Βέβαια, το μεγάλο ζητούμενο από όλη αυτή την δοκιμασία που θα περάσει ο ΠΑΟΚ μέχρι τις 15 του Δεκέμβρη είναι αν θα αποφύγει απρόσμενες απώλειες στο πρωτάθλημα. Αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής (18/9) κόντρα στον Πανιώνιο, οι “ασπρόμαυροι” οφείλουν να αποδείξουν ότι έχουν μάθει από το περσινό πάθημά τους. Η διαφορά με πέρσι είναι ότι θα έχουν την καθοδήγηση ενός πολύ έμπειρου τεχνικού από τον πάγκο.

Πηγή: sport24.gr