Και αυτό δεν είναι απλά μια προσπάθεια να προσεγγίσουμε το χθεσινό ματς με συμπάθεια απέναντι στην ομάδα του Χιμένεθ αλλά η πραγματικότητα.

Η Ενωση παρουσίασε ένα σωστό πλάνο ανάπτυξης, επιθετικά πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της αλλά δυστυχώς προδόθηκε από την τραγική αμυντική λειτουργία και τον πολύ κακό χθες Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε το αυτονόητο. Κατέβασε την ομάδα με την ενδεκάδα του δευτέρου ημιχρόνου στην Τιφλίδα. Εβαλε τον Λεονάρντο στη δεξιά πτέρυγα, τον Γκούντγιονσέν πίσω από τον Λυμπερόπουλο και μπορεί να κριθεί μόνο για την επιλογή του Λαγού, που δεν του βγήκε, δικαιώνοντας όσους απορήσαμε γιατί δεν ξεκίνησε με τον Χοσέ Κάρλος στη θέση του.
Ο Βραζιλιάνος, που είναι και ο μοναδικός κλασικός ακραίος, πήρε φανέλα βασικού και έδειξε ότι φέτος μπορεί να πάρει ρεβάνς ακόμη και από τον εαυτό του.

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα έδειξε μεταμορφωμένος και ικανός τελικά να ξεφύγει από τη μετριότητα στην οποία κινήθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Εβαλε ένα υπέροχο γκολ, αναπτέρωσε τις ελπίδες των Ενωσιτών για ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά δεν είχε συμπαραστάτες στα μετόπισθεν.

Για μια ομάδα όπως η ΑΕΚ, που δεν έχει πληθώρα επιλογών, όταν ο αρχηγός και ηγέτης της δεν είναι στα καλά του τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα. Η κακή εμφάνιση του Δέλλα στοίχισε πολύ ακριβά. Οπως επίσης η κάκιστη παρουσία του Κωνσταντόπουλου αποτέλεσε τη μαύρη τρύπα. Ειδικά η απροσεξία του στην επαναφορά της μπάλας από βολέ που έδωσε την ευκαιρία στην Αντερλεχτ να διπλασιάσει τα τέρματά της φανέρωσε αδικαιολόγητη απροσεξία και παντελή έλλειψη καθαρού μυαλού.

Ο Χιμένεθ θα πρέπει να το ξανασκεφτεί επανεξετάζοντας το ενδεχόμενο να δώσει φανέλα βασικού στον Αραμπατζή. Εν κατακλείδι η Αντερλεχτ –και καμία Αντερλεχτ– δεν συγχωρεί τέτοια λάθη όπως αυτά που έκανε η άμυνα και ο τερματοφύλακας της Ενωσης.

Πηγή: Eξέδρα