Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος.

Και άντε να βρεις ένα ασφαλές επιχείρημα για να δώσεις εξήγηση πώς ο ΠΑΟΚ δεν έφυγε χθες νικητής κόντρα στην Τότεναμ. Να ήταν η καταδρομή της τύχης που πολύ συχνά επενεργεί σε ένα παιχνίδι; Να ήταν η αστοχία; Τα λάθη της στιγμής; Ο Κουντιτσίνι; Ολα αυτά μαζί και ακόμα περισσότερα.

Το θέμα είναι ότι ο «δικέφαλος» άξιζε κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που τελικά πήρε. Τι άξιζε; Τη νίκη και μόνο τη νίκη. Εβαλε ένα πέναλτι το οποίο στη συνέχεια το έχασε έπειτα από πολύ τραβηγμένη απόφαση του Σέρβου διαιτητή για επανάληψη, είχε δοκάρι με τον Ιβιτς στις καθυστερήσεις και έχασε ένα σωρό ευκαιρίες από αυτές που δεν χάνονται.

Η Τότεναμ ήταν κάτι άλλο από αυτό που γνωρίζουμε. Λογικό και επόμενο, καθώς ο Ρέντναπ κατέβασε 11άδα που έβριθε πειραματισμών και ακραίων νεωτερισμών. Ακόμα και έτσι, όμως, εξακολουθούσε να έχει την ποιότητα να δημιουργήσει προβλήματα στον «δικέφαλο».

Το έκανε στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα με άμεσο αποτέλεσμα οι παίκτες του Μπόλονι να μοιάζουν υπνωτισμένοι και κρυμμένοι στο καβούκι τους. Το χαρτί γρήγορα άλλαξε κερδίζοντας μέτρα και σε αυτό συνετέλεσε σημαντικά η αρχοντική παρουσία του Γκαρσία στη μεσαία γραμμή. Φάσεις έκανε, ευκαιρίες βρήκε, αλλά η απώλεια του πέναλτι ήταν καθοριστική στιγμή για την έκβαση του αγώνα.

Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως αν ο Λίνο είχε σημειώσει τη δεύτερη φορά το γκολ, πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Το «αν» μένει τελικά για να υπενθυμίζει ότι με τη... βοήθειά του δεν φτιάχνεις ιστορία.

Ο Μπόλονι αποφάσισε στο β' ημίχρονο να ακολουθήσει παιχνίδι τακτικής και υπομονής. Εδωσε χώρο στους Αγγλους και προτίμησε να διεκδικήσουν οι παίκτες του τις ευκαιρίες στην κόντρα. Ναι, σε αυτό το διάστημα η Τότεναμ θα μπορούσε να προκαλέσει ρήγματα στην άμυνα του «δικέφαλου», αλλά με την ίδια λογική και ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες του σε γκολ.

Ηρθε και εκείνο το... πικρό δοκάρι στο τέλος με τον Ιβιτς, για να μείνει τελικά ο ένας βαθμός στο σακούλι αντί για τους τρεις που «κανονικά» θα έπρεπε να καρπωθεί. Το κακό είναι ότι η ευκαιρία που δόθηκε στον ΠΑΟΚ λόγω και των απουσιών της Τότεναμ ήταν μοναδική. Δεν την εκμεταλλεύτηκε αλλά βρισκόμαστε μόλις στην πρώτη αγωνιστική, επομένως υπάρχει ψωμί ακόμα...

Πηγή: Goal