Οι «ασπρόμαυροι» για πρώτη φορά στην ιστορία τους βρίσκονται σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης δεύτερη σερί σεζόν και καλούνται να δείξουν ότι αρχίζουν και μαθαίνουν τι εστί να παίζεις Κυριακή - Πέμπτη - Κυριακή.

Ας γυρίσουμε το ημερολόγιο ένα χρόνο πίσω, στην τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου του 2010. Ο ΠΑΟΚ με πέντε βαθμούς στο σακούλι του στο πρωτάθλημα και έναν στον Ευρώ-όμιλο μπαίνει σε μια δύσκολη εβδομάδα. Στις 26/9 αντιμετώπιζε στα «πηγάδια» την Ξάνθη, στις 30/9 υποδέχτηκε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και στις 3/10 τον Αρη.

Ο «δικέφαλος» γνώρισε την ήττα από την Ξάνθη με 1-0, επιβλήθηκε των Κροατών με 1-0 και ακολούθως ηττήθηκε από τον Αρη μέσα στο σπίτι του με 1-0. Στις αρχές Οκτώβρη εκτός συνόρων ο ΠΑΟΚ ήταν επικεφαλής του ομίλου στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ εντός συνόρων ήταν στη 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Φέτος, οι διαφορές είναι αρκετές αλλά η ουσία είναι η ίδια. Ο ΠΑΟΚ με έξι βαθμούς μετά τα πρώτα τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα (έναν παραπάνω από πέρυσι στην αντίστοιχη αγωνιστική) υποδέχεται σήμερα την ΑΕΚ, ακολούθως πηγαίνει στην Καζάν και η εβδομάδα τελειώνει με την επίσκεψη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Τρία παιχνίδια με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, μέσα από τα οποία καλείται να κρατηθεί στις πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα και να διατηρήσει τις πιθανότητες παρουσίας του στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε αυτήν την τριάδα αγώνων με καλύτερες προοπτικές απ' ό,τι στην αντίστοιχη περσινή τριάδα. Οι «ασπρόμαυροι» έσπασαν την περασμένη Κυριακή στη Νέα Σμύρνη το σερί αρνητικών αποτελεσμάτων τον μήνα Σεπτέμβριο, που κρατούσε από το 2009, και πηγαίνουν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ανεβασμένοι από τη νίκη τους στη Νέα Σμύρνη.

Οι σχέσεις Μπόλονι - παικτών δεν έχουν καμία σχέση με τις αντίστοιχες του Παύλου Δερμιτζάκη πέρυσι τέτοιο διάστημα, με τον τότε τεχνικό του ΠΑΟΚ να απομακρύνεται δύο εβδομάδες αργότερα. Ολα αυτά βέβαια λίγη σημασία έχουν, καθώς είναι το θεωρητικό κομμάτι και ο ΠΑΟΚ καλείται επι του πρακτέου να κερδίσει την ΑΕΚ και να σκαρφαλώσει στην κορυφή.

Πηγή: Goal