Προπονητής ο οποίος «κάθεται» πάνω στο συμβόλαιό του είναι καταδικασμένος να αποτύχει. Διοίκηση η οποία αποφασίζει ότι πρέπει να αντικαταστήσει τον τεχνικό της ομάδας καλώντας τον να παραιτηθεί (!) είναι εξ ορισμού αδύναμη να χειριστεί σωστά την κατάσταση.

Ο Χιμένεθ (πιθανότατα, διότι με την ΑΕΚ ποτέ δεν ξέρεις) θα καθίσει στον πάγκο και την Κυριακή απέναντι στον Πανιώνιο. Αν τα ξημερώματα της Πέμπτης είχε δεχθεί να τους αδειάσει τη γωνιά δίχως να λάβει αποζημίωση και δεν είχε το θάρρος (κόντρα στις προβλέψεις, αλλά και στην εις βάρος του ατμόσφαιρα) να πει στον Αδαμίδη και στους συνεργάτες του ότι «ο κόσμος με αποθέωσε στον τελικό του κυπέλλου, θα τον κάνω να με αποθεώσει ξανά», τώρα θα γράφαμε για ένα βελούδινο διαζύγιο.

Όμως ο Ισπανός είναι σκληρό καρύδι κι αν θέλετε τη δική μου άποψη, καλά κάνει διότι στη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται! Γνωρίζω ότι με την παραπάνω ατάκα που είπε στους διοικούντες, πολλοί θα σκεφτούν ότι... ο Μανόλο ζει στην κοσμάρα του, όμως σάμπως σε τέτοια δεν ζουν και όσοι τον ξεσκίζουν με αυτό το μένος, με αυτό το απύθμενο μίσος;

Προσέξτε, δεν αναφέρομαι στην ορθή κριτική για τις επιλογές του (καλώς ή κακώς αυτός είναι ο προπονητής όμως) αλλά στους εμετικούς εις βάρος του χαρακτηρισμούς από ανθρώπους που πανηγύριζαν μετά το ματς επειδή λέει... «δικαιώθηκαν»!

Δικαιώθηκαν επειδή ο Δέλλας άφησε την ομάδα γυμνή και ο Λεονάρντο αποφασίστηκε να αντικατασταθεί διότι όπως εξήγησε ο προπονητής «συνήθως μετά το 65' ζητάει από μόνος του να γίνει αλλαγή» κι ενώ για το διάστημα που η ομάδα έπρεπε να αμυνθεί με δέκα παίκτες, η Στουρμ σχεδίαζε την αντεπίθεση της από την πλευρά του Βραζιλιάνου, έχοντας διαπιστώσει ότι δεν είχε δυνάμεις για να δώσει βοήθειες στον ανεπαρκή για τη θέση του αριστερού μπακ Λαγό!

Βέβαια τη στιγμή αυτή της «δικαίωσης» των φωτεινών παντογνωστών, ποιος ακούει τι λέει ο Χιμένεθ, ποιος θυμάται ότι η ΑΕΚ αγωνίστηκε με πειραματικό σχήμα λόγω τραυματισμών και κόπωσης βασικών παικτών της αλλά και διότι οι Μάκος και Μανωλάς με τις κουταμάρες τους σε προηγούμενα ματς είχαν αποβληθεί περιορίζοντας ακόμα πιο πολύ τις λύσεις του προπονητή; Ποιος του αναγνωρίζει ότι ο Μπουγαΐδης και ο Κλοναρίδης τον δικαίωσαν όταν τους έριξε στον αγώνα κι ας έκαναν 1-2 λαθάκια; Ουδείς...

Παραίτηση, απόλυση, πίεση...

Δεν διαχωρίζομαι από όλους εσάς που πιστεύετε ότι ο Μανόλο δεν αποδίδει αυτά που θα έπρεπε σύμφωνα με το υψηλό συμβόλαιό του ή ότι ως σήμερα εμφανίζεται ανακόλουθος στο «θα φτιάξω μια ομάδα που θα χάνει δύσκολα». Συμφωνώ κι εγώ με αυτή την προσέγγιση, θυμίζω όμως ότι για τα χρήματα που θα λαμβάνει έβαλαν κάποιοι την υπογραφή τους θεωρώντας ότι πρόκειται για την ιδεατή λύση.

Αν λοιπόν δεν κάνει για προπονητής στην ΑΕΚ, αν οι υπεύθυνοι αποφάσισαν ότι είναι ανεπαρκής για να απογειώσει αυτή την... «dream team» ας τον απομακρύνουν βρίσκοντας την πρέπουσα λύση όσον αφορά το διαζύγιο. Η εξώθηση σε παραίτηση δεν περιποιεί τιμή για καμία διοίκηση, το να ζητάς από κάποιον να παραιτηθεί όταν εκείνος πιστεύει ότι δουλεύει σωστά και επιμένει ότι αυτή η προσπάθεια θα φανεί σύντομα, προσωπικά δεν με βρίσκει σύμφωνο.

Δεν είναι ο Χιμένεθ το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας. Είναι η αδυναμία της διοίκησης να τον (υπο)στηρίξει απέναντι στην οχλαγωγία και τον σκόπιμο αποπροσανατολισμό. Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί εναντίον του Ισπανού, ενώ θα έπρεπε να έχει τρελαθεί με την εξαπάτηση που υφίσταται και πάλι από την α-μετοχικότητα των ιδιοκτητών της ομάδας. Η ουσία είναι ότι το κλίμα δεν σηκώνει πλέον τον Ισπανό, αυτό είναι το μόνο ξεκάθαρο. Οπότε ας βρεθεί σύντομα ο τρόπος διαδοχής του, εκτός αν όλα αλλάξουν ως δια μαγείας μέσα σε μία (τη μεθαυριανή) Κυριακή...

Πηγή: Sport24.gr