Ο ΠΑΟΚ έκανε (και) χθες τη δουλειά του, πήρε έναν παλικαρίσιο βαθμό κι αν είχε και λίγη τύχη παραπάνω, θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο γκολ και να έχει κάνει την απόλυτη ανατροπή.

Στην ουσία, ο ΠΑΟΚ έδειξε σε ακόμη ένα παιχνίδι ότι πλέον έχει γίνει μία έμπειρη ευρωπαϊκή ομάδα. Μια ομάδα, η οποία αν δεν είχε αυτό το 20λεπτο μπλακ άουτ στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου που της στοίχισε και τα δύο γκολ, θα μπορούσε να είχε φύγει με ένα εύκολο «διπλό» από το Καζάν.

Γι’ αυτό το κενό διάστημα υπάρχουν παίκτες που έπαιξαν τον ρόλο τους. Ο Κοντρέρας, ας πούμε, που ήταν φανερό ότι δεν ήταν σίγουρος στο παιχνίδι. Ο Λάζαρ, επίσης, που από ένα δικό του λάθος προήλθε το δεύτερο γκολ της Ρούμπιν. Αλλά οι ευθύνες που έχει και ο Ντάριο Κρέσιτς είναι πολύ σημαντικές. Ο Κροάτης, παρά το γεγονός ότι φέτος έχει την εμπιστοσύνη που ζητούσε τόσο καιρό από τον προπονητή του, δεν έχει καταφέρει να βελτιώσει ακόμη ένα από τα βασικά του προβλήματα. Κάθε φορά που γινόταν μία σέντρα, ο Κρέσιτς δεν έβγαινε, με αποτέλεσμα και πάλι να φανεί το πρόβλημα που έχει ο ΠΑΟΚ στις στημένες φάσεις.

Ουσιαστικά, αν ο Κροάτης ενέπνεε τη στοιχειώδη ασφάλεια στα μετόπισθεν και κάθε φάουλ ή κόρνερ των Ρώσων δεν «μύριζε» γκολ, ο Δικέφαλος θα είχε και τους τρεις βαθμούς στο τσεπάκι του.
Ακόμα όμως και με αυτά τα δεδομένα, ο ΠΑΟΚ δεν πέταξε «λευκή πετσέτα» μετά το 66’. Σ’ εκείνο το σημείο έβγαλε το «μέταλλο» που τον διακρίνει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Βέβαια, χρειάστηκε και το... σπρώξιμο από τον Μπόλονι. Η είσοδος του Μπαλάφα σε πρώτη φάση και του Ιβιτς στη συνέχεια, έδωσαν στην ομάδα αυτά που έλειπαν κι έτσι ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση και έφυγε από το Καζάν με χαμόγελα.

Η ομάδα και πάλι κατά διαστήματα ήταν εξαιρετική παίζοντας στους χώρους (έτσι προήλθαν και τα δύο γκολ από Αθανασιάδη και Φωτάκη), έβγαλε σε άλλο ένα παιχνίδι συνδυασμούς υψηλού επιπέδου κι έμεινε αήττητη στο έβδομο από τα οκτώ ευρωπαϊκά εκτός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει την τελευταία διετία.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ πηγαίνει με την ψυχολογία στα ύψη για να παίξει με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και να συνεχίσει την εξαιρετική πορεία του. Τώρα, αν επιλογές τύπου Κουκουλάκη παίξουν τον ρόλο τους, θα γελάσει και πάλι πολύς κόσμος. Α, και την Κυριακή θα υπάρχουν και οι Γκαρσία, Σαλπιγγίδης...

Πηγή: Εξέδρα