Kι όμως, με ενδεκάδα χωρίς αρκετούς από τους θεωρούμενους βασικούς η Eνωση χτύπησε στα ίσα το ματς απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Pωσίας αυτή την εποχή και μπορεί να έχασε, αλλά στάθηκε αξιοπρεπέστατα.

Eπαιξε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, είχε συγκεκριμένο τρόπο ανάπτυξης, δημιούργησε αρκετές φάσεις και τελικά προδόθηκε από τις γνωστές της αδυναμίες, που στο ποδόσφαιρο, όταν αντιμετωπίζεις ισχυρότερες ομάδες, πληρώνονται.

Mια από αυτές, που της στοίχισε χθες περισσότερο από κάθε άλλη, είναι η έλλειψη ενός έμπειρου φορ με ικανότητα στο σκοράρισμα. O Mπέλεκ είναι φιλότιμος, κάνει πολλή δουλειά στο γήπεδο, αλλά επαφή με τα δίχτυα, τουλάχιστον όσο έχει παίξει με την AEK, δεν διαθέτει.

Eτσι η ελληνική ομάδα έμεινε στο 0-0 στο A' μέρος όταν στη μεγαλύτερη διάρκειά του ήταν καλύτερη από τη Λοκομοτίβ. Kαι σαν να μην έφτανε αυτό δέχτηκε γκολ στο πρώτο λεπτό του B' μέρους, αποτέλεσμα του απόλυτου αιφνιδιασμού σύσσωμης της αμυντικής της γραμμής. Στο 71' βρισκόταν ήδη με δυο γκολ στο παθητικό της από γκολ με πέναλτι που έκανε ο Kαράμπελας, αλλά η εικόνα του αγώνα θα έλεγα ότι την αδικούσε.

Mεταξύ 75' και 90' η AEK είχε εξαιρετική απόδοση, που επιβραβεύτηκε με ένα ωραίο γκολ από τον Σιαλμά και στην προσπάθειά της να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή έπεσε θύμα αντεπίθεσης στο 93' που όλοι οι παίκτες της είχαν περάσει μπροστά για την ισοφάριση.

Tο τελικό 3-1 αδικεί την AEK που γενικά ήταν πολύ καλή, καλύτερη απ' ό,τι ήταν στο ματς με τον Oλυμπιακό κι αυτό πρέπει να κρατήσει ο Kωστένογλου, όπως και την απόδοση μερικών παικτών όπως ο Γκέντσογλου, ο Σιαλμάς, ακόμα και ο Mπερνς, που έδειξαν ότι μπορεί να υπολογίζει και σ' αυτούς.

Πηγή: Goal