Από την οποία, μετά τα δύο πρώτα ανεπιτυχή αποτελέσματα, ο Ολυμπιακός έβλεπε λίγες χαραμάδες φωτός κι ελπίδας.

Ολοι, με πρώτον απ΄ όλους τον Ερνέστο Βαλβέρδε, που πανηγύρισε την πρώτη του νίκη (!) στο Τσάμπιονς Λιγκ, γνώριζαν την κρισιμότητα της αναμέτρησης με την Μπορούσα, αλλά και τις ικανότητες της ομάδας. Να΄ναι καλά ο Ράμσεϊ, ο οποίος με το γκολ (της Αρσεναλ επί της Μαρσέιγ) στο 92ο λεπτό επιτρέπει στους «ερυθρόλευκους» να ελπίζουν ακόμα και σε πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Σίγουρα, βέβαια, ο στόχος του Γιουρόπα Λιγκ είναι πιο εφικτός.

Διότι αν πάρουν βαθμό στο Ντόρτμουντ και χάσουν από τη Μαρσέιγ, τότε η δεύτερη θέση, αν θεωρήσουμε ότι η πρώτη ανήκει στην Αρσεναλ, παύει να είναι διεκδικήσιμη, ακόμα κι αν νικήσουν τους - αδιάφορους βαθμολογικά, ενδεχομένως - «κανονιέρηδες» στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου. Οπως, επίσης, αν ο Ολυμπιακός χάσει από την Ντόρτμουντ, το «Χ» στο «Βελοντρόμ» δεν θα του είναι αρκετό.

Για να συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ, διότι το Γιουρόπα Λιγκ, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να παραμένει εφικτός στόχος. Αρκεί ο Ολυμπιακός να παραμείνει σοβαρός και προσγειωμένος, όπως καλείται να παρουσιαστεί και αύριο στη Ν. Σμύρνη. Διότι κανείς δεν σου χαρίζει βαθμούς. Κι ο Πανιώνιος του Εστογιανόφ δείχνει πως είναι ικανός για ζημιές...

Πηγή: Εθνοσπόρ