Πριν από λίγους μήνες μια θεατρική ομάδα ανέβασε την παράσταση «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ». Εδώ και χρόνια υπάρχει μια «ασπρόμαυρη» παρέα που το έχει κάνει βίωμα, τρόπο ζωής. Tο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν μονοπωλεί το ενδιαφέρον των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, καθώς κάποιοι ετοιμάζονται για Δουβλίνο.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ ξεκίνησε από το βορειότερο κράτος της Ευρώπης, τη Νορβηγία, και συνεχίστηκε με το μακρινό Λβιβ της Ουκρανίας. Μπαίνοντας στους ομίλους ο «δικέφαλος» ταξίδεψε στο ανατολικότερο άκρο του ποδοσφαιρικού χάρτη του Γιουρόπα Λιγκ, το μακρινό Καζάν, και την επόμενη Πέμπτη θα βρεθεί στη δυτική άκρη του, την Ιρλανδία, για να αντιμετωπίζει τη Σάμροκ Ρόβερς. Ηδη τα 350 εισιτήρια που είχε στη διάθεσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το μικρής χωρητικότητας «Ταλάτ», όπου θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ την άλλη Πέμπτη, εξαντλήθηκαν εν ριπή οφθαλμού.

Το περίφημο «εξπρές των Βορείων» ζεσταίνει τις μηχανές του για αναχώρηση και θα ξεκινήσει το ταξίδι του για το Δουβλίνο λίγες ώρες μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Οπως πριν από ένα μήνα, όταν και αναχώρησαν για το Καζάν μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Για να φτάσουν στα βάθη της Ρωσίας χρειάστηκε να καλύψουν 3.870 χιλιόμετρα και μάλιστα σε μόλις 66 ώρες.

Χωρίς ενδιάμεση στάση, έφτασαν στον προορισμό τους απόγευμα της Τετάρτης, μια μέρα πριν από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Ρούμπιν. Μέσω Σόφιας, διέσχισαν τη Βουλγαρία, συνέχισαν το ταξίδι τους μέσω της Ρουμανίας, πέρασαν τα σύνορα με την Ουκρανία, περνώντας από την Οδησσό.

Πέρασαν από το Κίεβο και έφτασαν στη Μόσχα πριν βάλουν πορεία για ανατολικά για τον τελικό προορισμό τους. Στην ουσία έμειναν κάτι περισσότερο από 24 ώρες εκτός λεωφορείου, είδαν το παιχνίδι και πήραν το μακρύ δρόμο της επιστροφής. Στη Θεσσαλονίκη έφτασαν τη Δευτέρα μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα την ώρα που ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν στο Καραϊσκάκη αυτοί περνούσαν τη Μολδαβία .

Το ταξίδι για το Δουβλίνο θα διαρκέσει και αυτό μια εβδομάδα. Η διαδρομή για την ώρα δεν έχει καθοριστεί απόλυτα, αλλά όποια κι αν επιλέξουν λιγότερο από 7.000 χιλιόμετρα για να πάνε και να έρθουν δεν θα κάνουν. Αυτή τη φορά θα υπάρχει και μια διανυκτέρευση στο Αμστερνταμ και θα γίνουν και δύο μεγάλες στάσεις, μια στο Λονδίνο και μια στο Μάντσεστερ, έτσι ώστε όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Γιουνάιτεντ με τη ρουμανική Οτελούλ.

Πάρτι μετά την Τότεναμ

Η εκδρομή στο Δουβλίνο θα είναι η 29η που κάνει το «εξπρές». Μετά το Λονδίνο και τον αγώνα με την Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» οι φίλοι του ΠΑΟΚ που ταξιδεύουν πάντα οδικώς θα διοργανώσουν και ένα μεγάλο πάρτι για να το γιορτάσουν. Και σίγουρα θα έχουν πολλά να πουν για τα τριάντα ταξίδια τους και τα ατελείωτα χιλιόμετρα που έχουν κάνει για να βρεθούν κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα.

«Πάντα στο δρόμο»

«Το να ταξιδεύουμε με το λεωφορείο είναι για μας παράδοση. Δεν έχει να κάνει πάντα με το οικονομικό. Κάποιες φορές τα οδικά ταξίδια είναι πιο ακριβά από τις αεροπορικές εκδρομές. Αλλά εμείς πάντα θα ταξιδεύουμε με το λεωφορείο»΄, λένε κι ετοιμάζονται να βρεθούν στην Ιρλανδία για το παιχνίδι με τη Σάμροκ.

Πηγή: sentragoal.gr