Ο Σταύρος Αδαμίδης είχε πει ότι η νέα ΑΕΚ θα είναι μια ομάδα που θα χάνει δύσκολα. Στην ΠΑΕ, βέβαια, μπήκε από τον Πέτρο Παππά για να κάνει διαχείριση, όχι για να κάνει προφητείες και θα είναι άδικο να κριθεί ως προφήτης. Ας κριθεί λοιπόν ως διαχειριστής, αν δεν έχει κριθεί ήδη...

Η ΑΕΚ γνώρισε μία ακόμη «τριάρα» που ενοχλεί όσο και οι υπόλοιπες. Μια «τριάρα» που ίσως να μην άξιζε σύμφωνα με την 90λεπτη εικόνα της στο γήπεδο, αλλά μια «τριάρα» που δεν προκαλεί έκπληξη. Δυστυχώς. Οταν δέχεσαι τρία γκολ (και) από τον αμυντικό ΟΦΗ με τους βασικούς σου στο γήπεδο, είναι απίθανο να δεχθείς άλλα τόσα από την Λοκομοτίβ των εκατομμυρίων, παίζοντας με τόσες αλλαγές;
Τα λάθη που κάνουν κατ' εξακολούθηση οι παίκτες της ΑΕΚ, άλλωστε, είναι «ευλογία» για κάθε αντίπαλο. Ενδεικτικά, αν είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και δη επιθετικός, δεν δυσκολεύεσαι να κλέψεις την μπάλα στη διπλή ντρίμπλα του Αραμπατζή και να τη στείλεις στα δίχτυα. Εκεί το πάρτι τελειώνει και ο τερματοφύλακας καταλαβαίνει πως αν ήξερε να κάνει ντρίμπλες, θα έπρεπε να παίζει από τη μέση και μπροστά. Του Μέσι δεν του ζήτησε ποτέ κανείς να εκτινάσσεται και να αποκρούει την μπάλα με τα χέρια.

Ο Νίκος Κωστένογλου πήρε μια απόφαση που θα κριθεί εκ του αποτελέσματος στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής. Πρώτος στόχος για την ΑΕΚ είναι να κρατηθεί ψηλά στη βαθμολογία. Αν η «Ενωση» βγει αλώβητη από το ματς με τον Παναθηναϊκό, το 1-3 απέναντι στους Ρώσους θα μοιάζει με παράπλευρη απώλεια. Τι να κάνουμε; Οι άνθρωποι που «έχτισαν» χωρίς χρήματα και γνώση τη νέα ΑΕΚ πέρυσι το καλοκαίρι, δεν παρουσίασαν ούτε στον Χιμένεθ, ούτε στον Κωστένογλου ένα ρόστερ που θα μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θα είναι έκπληξη αν σταθεί ανταγωνιστικά στην Ελλάδα και όσο η ΑΕΚ παραμένει ψηλά στο πρωτάθλημα, είναι εντός στόχου. Βεβαίως και θα είναι μεγάλο το «στίγμα» αν ο «Δικέφαλος» καταφέρει να τελειώσει τη φάση των ομίλων με μηδέν βαθμούς, αλλά όσοι παρακολουθούν την ομάδα τα τελευταία χρόνια, έχουν καταλάβει πόσο έχει απομακρυνθεί από την Ευρώπη... Το δείχνει και η βαθμολογία της.

Με λίγα λόγια, αν η ΑΕΚ νικήσει τον Παναθηναϊκό τον Κυριακή, η ομάδα θα πάρει τρεις πολύτιμους πόντους στη βαθμολογία και ο Κωστένογλου δέκα πόντους στο ύψος. Η νέα ευρωπαϊκή βαριά ήττα θα «μαλακώσει» από τη χαρά και την προοπτική που θα ανοίγεται.

Πηγή: sday.gr