Η αποκαρδιωτικές εμφανίσεις της ΑΕΚ αμαυρώνουν το ευρωπαϊκό πρόσωπο των κιτρινόμαυρων. Η Ένωση γνώρισε την τέταρτη ήττα σε τέσσερις αναμετρήσεις και μαζί με τις Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) και Μάλμε (Σουηδία) δεν έχει καταφέρει να αποσπάσει ούτε ένα βαθμό.

Το γεγονός μάλιστα ότι έχει παθητικό 3 γκολ ανά ματς, γεγονός που προκύπτει από τα 12 τέρματα που έχει δεχτεί στα 4 παιχνίδια που έχει δώσει, την καθιστά από τις χειρότερες ομάδες στο θεσμό.

Εκτός από το γεγονός ότι δεν τιμά καθόλου την ιστορία της, αφού δεν είχε να αντιμετωπίσει μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ελοχεύει μεγάλος κίνδυνος να χάσει στο άμεσο μέλλον το προνόμιο της παρουσίας της στο γκρουπ των ισχυρών στα προκριματικά.

Αυτό σημαίνει ότι θα δυσκολέψει στο μέλλον τις ενδεχόμενες προκρίσεις στους ομίλους της δεύτερης τη τάξη διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση προκριματικών για το Champions League, αλλά εκεί ο βαθμός δυσκολίας είναι δεδομένα μεγαλύτερος.

Τέλος, η ΑΕΚ "κυνηγάει" το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ, μια και αν συνεχίσει έτσι θα είναι η πρώτη ομάδα που θα ολοκληρώσει τα ματς του ομίλου χωρίς βαθμό από καταβολής Europa League. Για την ώρα πάντως, υποψήφιες για το ίδιο ρεκόρ είναι και οι Σάμροκ Ρόβερς και Μάλμε. Κάτι είναι κι αυτό...

Πηγή: gazzetta.gr