Οπως στη Ρωσία έτσι και χθες στο ΟΑΚΑ... κατάφερε να «φάει» στο δεύτερο 45λεπτο μια ξεγυριστή 3άρα από τη Λοκομοτίβ και να... συναγωνίζεται πλέον τη Μάλμε και τους Σάμροκ Ρόβερς για το αρνητικό ρεκόρ βαθμών (στο zero) και γκολ (4-12) στο Europa League!

Αν οι... ευρωπαϊκοί αριθμοί της δεν την τιμούν, σίγουρα ο τρόπος που χάνει -για την ακρίβεια τα... αστεία γκολ που κατ' επανάληψη δέχεται- την ντροπιάζει! Το χθεσινό 0-1 αποτέλεσε καρμπόν του 1-0 της Μόσχας.

Στο ξεκίνημα ξανά της επανάληψης, με τον Ομπίνα πάλι να βγάζει την ασίστ ανενόχλητος, αφού ο Λαγός απουσίαζε από τη θέση του και ο Γεωργέας δεν είχε τις δυνάμεις να σταματήσει τον σκόρερ Γκλουσακόφ. Βέβαια αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά στην... κορύφωση του δράματος (όπου «δράμα» ένα διαχρονικό σύνολο από απίστευτες γκάφες «κιτρινόμαυρων») που θα ακολουθούσε.

Με τον Αραμπατζή αντί να διώξει την μπάλα να επιχειρεί δεύτερη συνεχόμενη ντρίμπλα στον Μαϊκόν, ο οποίος τη βρήκε με το πόδι του όσο χρειαζόταν για να πάρει μια περίεργη τροχιά και να καταλήξει με σαδιστικό τρόπο στα δίχτυα. Μετά ήρθαν η κατάρρευση και φυσιολογικά το 1-3. Κάπως έτσι η Λοκομοτίβ έγινε η πρώτη ομάδα από τη Μόσχα που κέρδισε σε ευρωπαϊκό παιχνίδι την ΑΕΚ στην έδρα της...

Ο Νϊκος Κωστένογλου επέλεξε λόγω... Παναθηναϊκού να «κατεβάσει» μια ενδεκάδα που είχε μόλις τρεις παίκτες από εκείνη που κέρδισε τον Αρη, στην πιο αξιόπιστη φετινή εμφάνιση της ΑΕΚ. Κατάφερε να βγάλει με 0-0 το πρώτο ημίχρονο, κυρίως χάρη στα αντανακλαστικά των Χέλγκασον, Μανωλά, Αραμπατζή και τη νωθρότητα των παικτών της Λοκομοτίβ (όποτε ήθελαν ανέβαζαν τον ρυθμό κι έκαναν φάσεις).

Και εκεί που περίμεναν όλοι να «τελειώσει» το ματς στο 50', όταν δηλαδή έγινε το 0-1, οι γηπεδούχοι ξαφνικά... ξύπνησαν και με μπροστάρηδες τους Λεονάρντο (που μπήκε αλλαγή), Χοσέ Κάρλος και Μάκο (πήρε μέτρα κι άρχισε να πιέζει ψηλά) όχι μόνο έφτασαν στην ισοφάριση, αλλά έδειχναν αυτοί να βρίσκονται πιο κοντά στο 2-1 παρά η Λοκομοτίβ.

Με τον Κωστένογλου να ρίχνει στο ματς και τον Γκερέιρο, πιστεύοντας πως μπορεί να κερδίσει το ματς. Δεν υπολόγιζε, όμως, τον... αστάθμητο παράγοντα «Αραμπατζή»...

Τι μπορεί να κρατήσει η ΑΕΚ από τη νέα ευρωπαϊκή ήττα της; Το ελπιδοφόρο ντεμπούτο του Χέλγκασον, τη σταθερή αξία του Λεονάρντο και κυρίως πως κατάφερε για 15 λεπτά, μετά το πρώτο γκολ που δέχτηκε, να αντιδράσει υποδειγματικά, πιέζοντας για πρώτη φορά τόσο πολύ αντίπαλό της...

Πηγή: Goal