Γρ'αφει ο Άγγελος Μενδρινός...

Ειδικά για τον Ολυμπιακό η κλήρωση μπορεί να μην ήταν ιδανική, η Ρουμπίν Καζάν να έχει αλλάξει άποψη για το τι σημαίνει «ελληνική ομάδα», αλλά εάν περάσει έχει σαφώς ευκολότερη αποστολή. Ούτε η Σάλτσμπουργκ, ούτε η Μέταλιστ είναι ομάδες φόβητρο. Η σοβαρότητα θα μετρήσει στον Ολυμπιακό πιο πολύ από τη δυναμικότητα των αντιπάλων.
Ο ΠΑΟΚ,. Πάλι, εάν καταφέρει να ξεπεράσει τον… ογκόλιθο που λέγεται Ουντινέζε βρίσκει μπροστά του ένα πιο στρωτό δρόμο. Ούτε η Αλκμάαρ, ούτε η Άντερλεχτ είναι μεγέθη που μπορούν να τον σταματήσουν. Το πρόβλημα όμως είναι περάσει την πιο φορμαρισμένη αυτή τη στιγμή ομάδα στην Ιταλία σε μια εποχή που μπορεί να μην έχει όλο το σημερινό ρόστερ στη διάθεσή του. Βλέπετε δεν είναι μόνο ο Σαλπιγγίδης που μπορεί να ανοίξει το χορό των αποχωρήσεων. Υπάρχουν και άλλοι. Κοινή συνισταμένη τα υψηλά τους συμβόλαια που έχουν γίνει πιο ψηλό βουνό κι από αυτή την Ουντινέζε!
Παλαιότερα στις περισσότερες εφημερίδες τέτοιες μέρες κληρώσεων ο τίτλος ήταν δεδομένος: «Περνάνε…» κι ο διευθυντής μας έλεγε αφοπλιστικά: «Ασε να αισιοδοξούμε μέχρι να παίξουν. Στο κάτω κάτω αυτοί θα αποκλειστούν.»
Παραφράζοντας τα λόγια του παλιού διευθυντή μου θα μπορούσε να πώ: «Περνάνε, εάν περάσουν. Πιο εύκολα είναι τα πράγματα στους «16», παρά στους «32». Απλά είναι τα πράγματα, αλλά στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι δεδομένο…
Πηγή: pamesports.gr