Γράφει ο Παναγιώτης Περπερίδης...

Είναι λοιπόν ολίγον άτοπο να μιλήσει κανείς για φαβορί, αουτσάιντερ και όλα αυτά τα επικολυρικά που κάνουν τίτλους. Μετά από κληρώσεις είθιστε ο καθένας να λέει το μακρύ του και το κοντό του, αλλά έστω και σε επίπεδο φιλοσοφίας υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα θεματάκια.

Το ζητούμενο -τουλάχιστον για τον Ολυμπιακό- είναι πώς θα χωρέσει δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη και αν μπορεί να τα σηκώσει. Εγώ λέω ότι μπορεί για δυο λόγους: Πρώτον το κίνητρο είναι τεράστιο (οικονομικό και πρεστίζ) και δεύτερον έχει το υλικό να αντεπεξέλθει. Αυτό αποδεικνύεται σχετικώς εύκολα, εάν παρατηρήσουμε τον τρόπο που απέδωσαν αυτοί που κλήθηκαν να αντικαταστήσουν το τελευταίο διάστημα τους ουκ ολίγους τραυματίες της ομάδας του Βαλβέρδε. Εκ της κληρώσεως το πόρισμα είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει τίποτα να φοβάται από την Ρούμπιν Καζάν και την Σάλτσμπουργκ ή την Μέταλιστ. Το μόνο που έχει να φοβάται είναι το κρύο και τις συνεχείς του υποχρεώσεις. Σωστά έλεγε ο Φιλιππούσης στον ΑΝΤ1 ότι ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που δεν θα έχει παιχνίδια πρωταθλήματος στα πόδια της, αλλά σωστά επισήμανε και ο Βαλβέρδε ότι ψάχνει χοντρά μπουφάν και ανάσες για τους παίκτες σε μια περίοδο με ιδιαιτέρως βαρύ πρόγραμμα.

Μετρήστε τί γίνεται από την ημέρα που θα επαναρχίσει το Europa League: Ολυμπιακός-ΑΕΚ, Ρούμπιν-Ολυμπιακός, Ολυμπιακός-Πανιώνιος, Ολυμπιακός-Ρούμπιν, ΟΦΗ-Ολυμπιακός, Ολυμπιακός-Άρης, Μέταλιστ/Σάλτσμπουργκ-Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, Ολυμπιακός-Μέταλιστ, Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης.

Η πλήρης αλήθεια είναι ότι γίνεται χαμός και ενδεχομένως το Europa δημιουργήσει πρόβλημα στο πρωτάθλημα ή το αντίστροφο. Επιμένω πάντως ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει θαυμάσια και στα δύο. Τώρα εάν βρεθεί στο σημείο να επιλέξει, εκτιμώ ότι δεν πρόκειται να ρισκάρει τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ 2012-2013. Αυτό όμως είναι μόνο θεωρία. Στην πράξη ανοίγεται μπροστά του μια τεράστια ευκαιρία να κάνει μια μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία.

Προσπάθησα να αποκρυπτογραφήσω την δήλωση Βαλβέρδε ότι θα προτιμούσε να παίξει με μια από τις δυο ομάδες του Μάντσεστερ. Να αντιμετωπίσει δηλαδή μια μεγάλη ομάδα. Νομίζω ότι η ανάγνωση της δήλωσης είναι απλή. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ,όταν έχουν το υψηλό κίνητρο μιας αντιπάλου που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, μεταμορφώνονται πλήρως προς το πολύ καλύτερο. Άρα ο Ισπανός είναι βέβαιος (και σωστά) ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα έπαιρνε το μέγιστο από τους παίκτες του.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή κρατάει με αξιώσεις στα πόδια των ποδοσφαιριστών του ένα σημαντικό μέρος του οικοδομήματος που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Μακάρι να του πάνε όλοι καλά.

Όπως μακάρι να πάνε όλα καλά και στον ΠΑΟΚ που δεν στάθηκε εξίσου τυχερός στην κλήρωση. Εντούτοις τα ίδια λέγαμε και όταν μάθαμε την κλήρωσή του στους ομίλους της διοργάνωσης. Δε λέω, δύσκολο το Φρίουλι, ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση εάν ο ΠΑΟΚ δεν βρει οικονομικούς πόρους που θα του εξασφαλίσουν την εσωτερική ισορροπία που ακόμα και χθες ,μετά την πιστοποίηση της πρωτιάς, διαταράχθηκε έστω και για 12 ώρες. «ΠΑΟΚ είσαι» όμως και έχω την αίσθηση ότι όλοι εκεί στην Θεσσαλονίκη θα αντιληφθούν την συγκυρία για να διεκδικήσουν μια ακόμα ανατροπή. Η ΠΑΟΚάρα μπορεί να μας ξανατρελάνει υπό προϋποθέσεις οικογενειακής γαλήνης. Ο Ζαγοράκης ψάχνει απεγνωσμένα λεφτά, αλλά ψάχνει και κάποιον που δεν θα είναι... «γκίνιας» για να πάραστεί στην επόμενη κλήρωση της ομάδας, όποτε κι αν αυτή γίνει. Η πρώτη φορά που πήγε στη Νιόν δεν ήταν και τόσο... τυχερή. Βεβαίως βρήκε την ευκαιρία να κάνει τις δημόσιες σχέσεις του και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε η ομάδα να έχει τις άκρες της στην UEFA. Δεν είναι και λίγο πράγμα. Είναι και αυτός ένας τομέας στον οποίο ο Ολυμπιακός έχει κάνει πάρα πολύ μεγάλη δουλειά.

Αγών (σε παράφραση της ''αρχής'') ομάδα (σε παράφραση του ''ανδρός'') δείκνυσι. Τα άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε.

Υ.Γ: Ο Βαλβέρδε έκανε χαβαλέ (άλλωστε ήταν προφανές ότι η κλήρωση του είχε φτιάξει το κέφι) όταν του είπαν να κάνει λίγη υπομονή για να αντιμετωπίσει μια από τις δύο Μάντσεστερ, λέγοντας ότι μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει αποκλειστεί μέχρι τότε. Είναι σίγουρος δηλαδή ότι η Γιουνάιτεντ θα περάσει τον Άγιαξ; Εγώ πάντως δεν είμαι καθόλου βέβαιος! Ούτε για την Σίτι ορκίζομαι!
mail

Πηγή: pamesports.gr