Οπως εντός των συνόρων οι περισσότερες ομάδες διαλέγουν το ρόλο του ποντικιού μπρος στην αφιονισμένη γάτα, έτσι και η Ρούμπιν αποδέχθηκε τη μοίρα της σχεδόν από την αρχή του ματς. Αν δεν ήταν τα χιόνια και το θερμόμετρο, θα νόμιζε κανείς πως το ματς γινόταν στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Τόσο άνετη, μεστή και καταιγιστική ήταν η εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» χθες στη Μόσχα. Μια εμφάνιση που τους εξασφαλίζει εν πολλοίς την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα. Με το αποτέλεσμα ουσιαστικά «ξεπάγωσε» το εισιτήριο και το έχωσε στην τσέπη του. Οπως ακριβώς του άξιζε.

Οντως, συνέβησαν πολλά στο χθεσινό ματς. Πολλά ήταν και τα γκολ που έχασαν οι Πειραιώτες, κάτι που θα μπορούσε να τους προσφέρει ένα διπλό με ευρεία νίκη. Δεν τον ήθελε η τύχη στην επίθεση (τουλάχιστον ο Φουστέρ επιβεβαίωσε την αλήθεια του αγώνα), αλλά το ήθελε στην άμυνα. Η εκπληκτική απόκρουση του Κάρολ θα μείνει στην ιστορία για τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη.

Αυτό το ευρω-διπλό στη Μόσχα αποκτά μεγάλη σημασία. Δίνει την ουσία του πράγματος (ανοίγει δηλαδή την πόρτα της πρόκρισης), αλλά παράλληλα μας επιτρέπει βάσιμα να σκεφτόμαστε πως ο Ολυμπιακός έχει μακρύ δρόμο να διανύσει φέτος σ' αυτή τη διοργάνωση. Με τέτοιες εμφανίσεις εγγράφει πολλές υποθήκες για κάτι πραγματικά πολύ καλό.

Πηγή: Goal