Το διπλό στο Λουζνίκι αποκτά ακόμα πιο μεγάλη σημασία γιατί ο Ολυμπιακός έχασε νωρίς τον Μέλμπεργκ και δίπλα στον Μαρκάνο (ούτε καν δίπλα στον Αβραάμ) βρέθηκε ο Παπάζογλου. Επίσης, αγωνίστηκε για 22 λεπτά με δέκα παίκτες, αλλά οι Ρώσοι δεν έβγαλαν ευκαιρίες.

Ταυτόχρονα, πρέπει να αναζητηθεί στα παγκόσμια χρονικά του ποδοσφαίρου πόσες φορές έχει υπάρξει τερματοφύλακας, όπως ο Κάρολ, που στην πρώτη του επαφή με την μπάλα αποκρούει πέναλτι.

Η Ρούμπιν είναι μια ομάδα που παίζει καλύτερα μακριά από την έδρα της και ο Ολυμπιακός οφείλει να είναι προσεκτικός στη ρεβάνς. Ωστόσο, όσο βελτιωμένοι κι αν εμφανιστούν οι Ρώσοι δεν πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα τους επιτρέψει να το κόψουν το δρόμο για τους «16».

Ο Ολυμπιακός της Ευρώπης, με εξαίρεση τον αγώνα με την Μαρσέιγ, είναι μια ομάδα που επιβάλει το παιχνίδι της ανεξάρτητα από το όνομα του αντιπάλου της.

Το έκανε στο Λονδίνο με την Άρσεναλ, το έκανε στη Μασσαλία με τη Μαρσέιγ και το κατάφερε για ένα μεγάλο διάστημα και στη Γερμανία με την Ντότμουντ.

Η ομάδα του Βαλβέρδε παίζει το ποδόσφαιρο που θέλει ο προπονητής της και υποχρεώνει τους αντιπάλους της να προσαρμόζονται αυτές στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και όχι ο Ολυμπιακός στο δικό τους.

Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία του συλλόγου που συμβαίνει κάτι τέτοιο και οφείλουμε να το χρεώσουμε στον Βαλβέρδε.

Το αν ο Ισπανός θα παραμείνει ή όχι στο τιμόνι της ομάδας μετά το τέλος της σέζον είναι πρόωρο να τεθεί στο τραπέζι. Αυτό που πρέπει να κάνει η διοίκηση Μαρινάκη θα το κάνει.

Αν όμως, ο Βαλβέρδε επιστρέψει στην Ισπανία, τότε ο νέος προπονητής πρέπει να είναι κοντά στη φιλοσοφία του ώστε να υπάρξει μια συνέχεια και μια ομαλή διαδοχή.

Πηγή: pamesports.gr