Με τη συμμετοχή του στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση του επόμενου Champions League, αν και εφόσον βεβαίως κατακτήσει το ελληνικό πρωτάθλημα και περάσει απευθείας στους ομίλους, μπορεί άμεσα να εξαργυρώσει την εφετινή ευρωπαϊκή του παρουσία ο Ολυμπιακός!

Είναι η πρώτη φορά που ο πρωταθλητής Ελλάδας, που έχει ήδη ανέβει στην 34η θέση της βαθμολογίας συλλόγων της UEFA, έχει μπροστά του τόσο ισχυρό το ενδεχόμενο να ανέβει γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των ομίλων της επόμενης διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα μπορεί για αυτό το σκοπό να χρειαστεί να δώσουν σκληρή μάχη με τη Μάντσεστερ Σίτι του σεΐχη Μανσούρ, που είναι στην 33η θέση στην UEFA με ελάχιστη διαφορά κάποιων λίγων πόντων (57.307 έναντι 57.220), και η κοινή παρουσία των δύο ομάδων στο Europa να αποβεί καθοριστική για την ομάδα του Βαλβέρδε, που έχει ήδη προσπεράσει ομάδες όπως ο Αγιαξ, η Στουτγκάρδη, η Βασιλεία αλλά και η Κοπεγχάγη που μέχρι πρότινος ήταν από πάνω της στη βαθμολογία.

Ο Ολυμπιακός έχει προσπεράσει βεβαίως και τον Παναθηναϊκό (σταθερά πρώτη ελληνική ομάδα στη βαθμολογία της UEFA τα τελευταία χρόνια), που είναι 38ος αλλά με 5.000 πόντους διαφορά!

Από τις 33 ομάδες που αυτή τη στιγμή παραμένουν πάνω από τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία της UEFA οι 15 (περισσότερες εκ των οποίων από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα) είναι μάλλον απίθανο να μετάσχουν στην επόμενη διοργάνωση.

Πρόκειται για ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Βιγιαρεάλ, η Βέρντερ, το Αμβούργο, η Σεβίλλη, η Φιορεντίνα, η Ρόμα αλλά και περιπτώσεις όπως τα… δίδυμα Αρσεναλ – Τσέλσι ή Λιόν – Μαρσέιγ που είναι πάνω από τον Ολυμπιακό αλλά δίνουν μάχη στα πρωταθλήματά τους για ένα εισιτήριο και δεν προλαβαίνουν να είναι και οι δύο στην επόμενη διοργάνωση.

Με άλλα λόγια αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός μπορεί να υπολογίζει ότι βρίσκεται στην πρώτη 18άδα των ομάδων που είτε απευθείας είτε μέσω προκριματικών θα μετάσχουν στην επόμενη διοργάνωση του Champions League.

Aπό την άλλη έχει όλα τα φόντα με πρόκριση επί της Ρούμπιν και ενδεχόμενη συμμετοχή του και στην 8άδα του Europa να βάλει από κάτω του ομάδες όπως η Ντιναμό Κιέβου αλλά ακόμα και η Μάντσεστερ Σίτι ή η Τότεναμ που υπολογίζονται στο νέο Champions...

Για να είναι δεδομένα στο β' γκρουπ δυναμικότητας του επόμενου Champions League θα πρέπει (εκτός βεβαίως από την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος) να είναι στη 16άδα των 32 ομάδων που θα μετάσχουν στους ομίλους (το Α' Γκρουπ είναι οι ομάδες 1 έως 8 και το Β' οι ομάδες 9-16), κάτι που με δεδομένο ότι συνεχίζει στο Europa και μπορεί να πάει και μακριά είναι πιο πιθανό από ποτέ.

Και ας μην ξεχνάμε ότι θα υπάρξουν ομάδες με υψηλότερο συντελεστή που θα έχουν την περιπέτεια των προκριματικών όπου πάντα (ειδικά στο γκρουπ των μη πρωταθλητών) υπάρχουν οδυνηροί αποκλεισμοί για κάποια φαβορί...

Πηγή: Sentragoal.gr