Και, μάλιστα, τα επιτυχημένα αποτελέσματα ήταν σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε εκτός έδρας αγώνες. Θα πει κάποιος ότι δεν παίζει και κανένα ρόλο στην ζωή ακόμα και των οπαδών των δυο ομάδων, ότι ο Ολυμπιακός έκανε "διπλό" και ο ΠΑΟΚ πήρε λευκή ισοπαλία. Φυσικά κι είναι έτσι!

Δεν θα βελτιωθεί, δηλαδή, κανενός η ζωή αν νικήσει ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ και ο Άρης. Ούτε η ανεργία θα μειωθεί από ένα ποδοσφαιρικό αποτέλεσμα, ούτε λεφτά στην τσέπη του θα ξαναδεί ο κόσμος.

Το ποδόσφαιρο, όμως, όλος ο αθλητισμός γενικότερα, μπορούν να προσφέρουν απλά ένα χαμόγελο στον κόσμο των ομάδων. Και ο κόσμος τόσο των "ερυθρόλευκων", όσο και του Δικεφάλου είναι πολύς! Πάρα πολύς!

Σε μια περίοδο, λοιπόν, που και το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει τρομερά προβλήματα στην χώρα μας (οικονομικά, αξιοπιστίας, ανταγωνισμού κλπ.), έρχεται αρχικά ο Ολυμπιακός να κάνει διπλό κόντρα στην Ρούμπιν και τώρα ο ΠΑΟΚ να πάρει το "Χ" στην Ιταλία απέναντι στην εξαιρετική Ουντινέζε.

Μιλάμε για δυο μεγάλα αποτελέσματα, ειδικά κάτω από τις δεδομένες συνθήκες! Και σίγουρα είναι σημαντικό να περάσουν στην επόμενη φάση και οι δυο σύλλογοι, αφού κάτι τέτοιο βοηθάει και την συγκομιδή βαθμών στην Ευρώπη για την Ελλάδα, όπως ήδη είπαμε.