Κι έβαλε τα χεράκια του ο Ντάριο Κρέσιτς – ήταν «τέρας ψυχραιμίας» - για να το πάρει ο ΠΑΟΚ. Μετά μάλιστα, από πλήθος προσωπικών λαθών των υπόλοιπων παικτών του. Κι έτσι κρατά για μία ντουζίνα αγώνες το αήττητο εκτός έδρας σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Δεν θα είναι εύκολη η ρεβάνς επειδή κρύβει πολλές παγίδες. Με την ιταλική ομάδα να βγάζει σπίθες και να ανάβει φωτιές στις αντεπιθέσεις της. Και με την ελληνική στην άμυνα, να καθυστερεί … πυροσβεστικά.

Ίσως πάντως, η εξέλιξη του αγώνα στο «Φρίουλι» (το έκαναν … Τούμπα οι 5.000 φίλοι του ΠΑΟΚ) επηρεάστηκε από εκατέρωθεν σεβασμό και φόβο. Ο Γιάννης φοβόταν το θεριό και το θεριό το Γιάννη, για να ακριβολογούμε …

Ο ΠΑΟΚ έχοντας χάσει τη μάχη στο κέντρο, υπέφερε από την πίεση της Ουντινέζε ! Δεν δεινοπάθησε, βέβαια. Δεν του έκοψε την ανάσα η ιταλική ομάδα πέραν της φάσης του 5ου λεπτού με το δοκάρι Αμπντί.

Γενικά πάντως, η ελληνική ομάδα αγόταν και φερόταν από την Ουντινέζε. Δεν είχε σε καλή ημέρα τους «σπονδύλους» της. Τα άκρα της ήταν παγωμένα. Περισσότερο αμυνόταν παρά επιτιθόταν. Αρκεί να ξεφυλλίσουμε την στατιστική, για να βρούμε ως «αιχμή του δόρατος» του ΠΑΟΚ, τον Φωτάκη.

Με τον Κρέσιτς όμως, σε πολύ καλή ημέρα ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε σοβαρά από την Ουντινέζε. Αν και αμυντικά οι φιλοξενούμενοι έχασαν πολλές προσωπικές μονομαχίες ο Κροάτης «πορτιέρο» τους ήλεγχε την κατάσταση …

Μετά το 45ο λεπτό ο Λάζλο Μπόλονι κράτησε ακόμη περισσότερο Σαλπιγγίδη και Γεωργιάδη πλησιέστερα σε Σνάουτσνερ και Σταφυλίδη. Ενίσχυσε έτσι τα άκρα της άμυνας. Από εκεί βλέπετε έκαναν πολλές βόλτες οι γηπεδούχοι. Τα συνεχή λάθη όμως, του ΠΑΟΚ δεν τον άφηναν, να πάρει ανάσα. Δεν του άφηναν, να έχει καθαρό μυαλό. Δεν είχε και βοήθεια για ανάσες από τον πάγκο. Έτσι απλά, αμυνόταν. Χωρίς οργάνωση από τα χαφ αλλά με αυταπάρνηση και πάθος από τα μπακ του ΠΑΟΚ …

Με λίγα λόγια; Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν σε φόρμα. Ήταν και τυχερός σε μία δυο φάσεις. Δεν έκανε ευκαιρίες. Χωρίς βοήθεια στη μέση του πήγαινε … μονόπατα. Δεν έβγαλε και πάσες στην πλάτη της άμυνας των αντιπάλων του. Για να μην πολυλογούμε: Δεν ήταν ο καλός ΠΑΟΚ !

Πέρα από τις εντυπώσεις της «λευκής ισοπαλίας» ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά, άφησε ανοικτούς λογαριασμούς στο «Φρίουλι» για την Τούμπα. Η Ουντινέζε – με πολλές βασικές απουσίες κι αυτή – είχε την υπεροχή. Άσκησε πίεση. Ήταν «κυρίαρχος του παιγνιδιού» αλλά … Δεν μετέφρασε την υπεροχή και την πίεση της σε σοβαρές ευκαιρίες.

Ο Λάζλο Μπόλονι δεν δικαιώθηκε με την επιλογή του - μάλλον ανέτοιμου - Αθανασιάδη. Κι έκανε την πρώτη κίνηση στο 75ο λεπτό με την αντικατάσταση του από τον Γιάννου. Χωρίς να αλλάξει τακτική και προσανατολισμούς. Και πέρασε άνετα το κρίσιμο τελευταίο τέταρτο.

Το 0-0 στο Ούντινε όμως, κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες είναι θετικό αποτέλεσμα. Θα είναι δε, επιτυχία εάν αποτελέσει αφετηρία πρόκρισης στη Θεσσαλονίκη…

Πηγή: pamesports.gr