Γράφει ο Γιάννης Δάρας...

Ο Ολυμπιακός στήθηκε πολύ καλά στο γήπεδο και ήταν η ομάδα που απείλησε περισσότερο την αντίπαλη εστία. Με σουτ, σέντρες, συνδυασμούς, δοκάρι. Αν μάλιστα οι επιθετικοί του ήταν πιο προσεκτικοί ή πιο τυχεροί, θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ένα ή δύο γκολ στο πρώτο μέρος.

Η Ρούμπιν δεν έδειχνε ικανή να παρακολουθήσει τον ρυθμό που είχε επιβάλλει η ελληνική ομάδα από την έναρξη του αγώνα ακόμη και στο τελευταίο τέταρτο που είχε αριθμητική υπεροχή μετά την αποβολή του Μέγερι. Ο τελευταίος δεν αισθάνθηκε κάποια ιδιαίτερη πίεση, αλλά κι όταν χρειάστηκε, όπως στο σουτ του Βαλντέζ στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, αντέδρασε περίφημα. Αντίθετα ο Λιθουανός τερματοφύλακας της ρωσικής ομάδος ήταν εξαιρετικά ασταθής κάτι που δεν εκμεταλλεύθηκαν οι φιλοξενούμενοι.

Ο Ολυμπιακός άφησε στα κρύα του λουτρού την ομάδα του Καζάν που δεν περίμενε προφανώς τόσο καλή εμφάνιση από τους Έλληνες στους -13 βαθμούς. Ο Μανιάτης ήταν γι άλλη  μια φορά ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής των ερυθρόλευκων με το Τζιμπούρ, τον Μιραλάς και τον Ορμπάιθ  να "χορεύουν" τους αντιπάλους τους πάνω στο "παγοδρόμιο" του Λουζίνσκι. Πως όμως να μην επαινέσεις τον σκόρερ Φουστέρ, τον Παπάζογλου που αντικατέστησε επάξια τον τραυματία Μέλμπμπεργκ και τον Κάρολ που μόλις μπήκε στο παιχνίδι, απέκρουσε το πέναλτι;

Υπήρχαν στιγμές οι οι Πειραιώτες άλλαζαν με φοβερή άνεση τη μπάλα πάνω στο τεχνητό γρασίδι, κοντρολάροντας και ντριπλάροντας τους Ρώσους παίκτες, που απλά παρακολουθούσαν τις φάσεις.

Το τελικό 0-1 μάλλον αδικεί τον Ολυμπιακό που σε λίγες μέρες θα προσπαθήσει να σφραγίσει την πρόκριση στο Φάληρο. Οι πιθανότητες είναι με το μέρος του γιατί εκτός των άλλων είναι καλύτερη ομάδα, αλλά αυτό δεν αρκεί. Χρειάζεται προσοχή και σοβαρότητα για να ολοκληρώσει την αποστολή του γιατί η Ρούμπιν είναι πιο επικίνδυνη εκτός έδρας.

Πηγή: pamesports.gr