Η πρόκριση είχε γίνει γνωστή από το ματς στο Οπόρτο, όπου η Σίτι είχε επικρατήσει 2-1 της Πόρτο, ωστόσο οι «δράκοι» αποδείχθηκαν... λίγοι και στον επαναληπτικό. Η 18η Μαΐου και οι πανηγυρισμοί των Πορτογάλων για την κατάκτηση του Εuropa League αποτελούν μακρινό όνειρο, μιας και η Πόρτο διασύρθηκε και στον επαναληπτικό. Η Σίτι έκανε ό,τι ήθελε, επικράτησε 4-0 και με συνολικό σκορ 6-1 δείχνει τις διαθέσεις της για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

H Μάντσεστερ Σίτι έπιασε στον ύπνο την Πόρτο, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 19ο δευτερόλεπτο με τον Αγουέρο και ουσιαστικά "κλείδωσε" την πρόκριση στους "16".

Στη συνέχεια η αγγλική ομάδα οπισθοχώρησε και έδωσε την ευκαιρία στους "δράκους" να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο. Οι τελευταίοι είχαν ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Η μεγαλύτερη ευκαιρία, πάντως, χάθηκε από πλευράς Σίτι, όταν στο 29' ο Αγουέρο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Έλτον με μακρινή λόμπα. Ο Αργεντινός επιθετικός θα μπορούσε να σκοράρει και στο 41', αλλά δεν ήταν το ίδιο ψύχραιμος με τη φάση του 19ου δευτερολέπτου.

Στο δεύτερο μέρος η Πόρτο πίεσε και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ για να διεκδικήσει τουλάχιστον την ισοφάριση του πρώτου αγώνα, αλλά δεν ήταν εύστοχη και -κυρίως- ψύχραιμη στην τελική προσπάθεια.

Ετσι, η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ειρήσθω εν παρόδω θα χάσει στο επόμενο, πρώτο, ματς τον Τουρέ που δέχθηκε κίτρινη, βρήκε την ευκαιρία και μετέτρεψε σε θρίαμβο την αναμέτρηση. Από πάσα του Αγουέρο ο Τζέκο έκανε το 2-0 και στα τελευταία λεπτά Σίλβα και Πισάρο έδωσε διαστάσεις... περιπάτου διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.