Ονειρικό παιχνίδι έκανε ο Ολυμπιακός για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League εναντίον της πορτογαλικής Μπράγκα. Σας προειδοποιώ, ότι σε αυτό το κείμενο θα διαβάσετε αρκετές φορές λέξεις-παράγωγες της λέξης όνειρο. Μας έδωσε άλλωστε το δικαίωμα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για το ελληνικό ποδόσφαιρο με την έκπληξη που επιφύλαξε στην κατάρτιση της ενδεκάδας της ομάδας του Πειραιά στο πρώτο ραντεβού της στην Ευρώπη.

Όπως σίγουρα καταλάβατε από την εισαγωγή, αναφερόμαστε στην επιλογή του Χρήστου Μουζακίτη, ενός 17χρονου στην αρχική σύνθεση. Η επιλογή του Βάσκου τεχνικού δεν έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» είχε προϊδεάσει για τις διαθέσεις του από την πρεμιέρα της διοργάνωσης, όταν έριξε στο δεύτερο ημίχρονο τον Χαράλαμπο Κωστούλα, που πήγε να βάλει ένα απίστευτο γκολ, ενώ αμφότερους τους πιτσιρικάδες τους είχε ξεκινήσει βασικούς την 6η αγωνιστική της Super League κόντρα στον Ατρόμητο.

Ο «Μούζα» έκανε ονειρικό ευρωπαϊκό ντεμπούτο. Από την αρχή ο μικρός μπήκε άφοβα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν κρύφτηκε, ζήτησε μπάλα. Από το 10' και μετά άρχισε να κερδίζει θερμότατο χειροκρότημα από την εξέδρα για την εικόνα του. Έκλεψε μπάλες, κέρδιζε κατοχή και έβγαζε τον Ολυμπιακό σε θέση επίθεσης. Πήρε πάνω του δύο στατικές φάσεις από κόρνερ. Στο μισάωρο τον ξαναείδαμε να κλέβει ξανά μπάλα με τρόπο χαρακτηριστικό, προϊόν της πίεσης που ασκούσε ο «μπέμπης» του Μεντιλίμπαρ, ο οποίος ήταν ακούραστος και άντεξε μέχρι τέλους, σαν να ήταν φτασμένος ποδοσφαιριστής με φοβερή φυσική κατάσταση.

Σε μια ονειρεμένη και συνάμα μαγική βραδιά, ήταν νομοτελειακό όλοι οι παίκτες να λάμψουν. Κάποιοι βέβαια ξεχώρισαν περισσότερο, γι'αυτό και τους σημειώσαμε στο μπλοκάκι μας. Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν φυσικά ο Κααμπί που με δύο γκολ έβαλα φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην επικράτηση του Ολυμπιακού, στο πρώτο τρίποντο της ομάδας του Πειραιά στην Ευρώπη φέτος. Ακολουθεί ο Ροντινέι, ο οποίος είχε ασίστ στο τελικό 3-0 από τον «καυτό» Μαροκινό αλλά και συμμετοχή στο 2-0 από τον Έσε, καθώς η φάση ξεκινά από κλέψιμο και αντεπίθεση του Βραζιλιάνου.

Εδώ υπάρχει και μία ακόμα πολύ δυνατή κίνηση του Μεντιλίμπαρ που βοήθησε πολύ στη δεξιά πλευρά και αφορά τη χρήση του Κοστίνια στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο τελευταίος βοήθησε πολύ τον Ρόντινεϊ, κάτι που φυσικά είχε διαπιστωθεί από τη συνεργασία τους στο ματς με τον Ατρόμητο. Διακρίθηκε επίσης ο Ορτέγκα με τον Ζέλσον Μαρτίνς που είχε τρελά κέφια, αλλά και ο Τσικίνιο με τον Κάρμο. Όλοι τους πήραν θετικότατο βαθμό.

Δεν πρέπει όμως να ξεχάσουμε μία χαρακτηριστική μορφή για τον Ολυμπιακό. Αναφερόμαστε στον Κώστα Τζολάκη. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έκανε δύο καθοριστικές επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο, σε σημείο που το σκορ ήταν στο 1-0, άρα αρκετά εύθραυστό.

Στις καθυστερήσεις ο κόσμος έστειλε και το ανάλογο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση... Οι οπαδοί μίλησαν! Φώναξαν δυνατά το όνομα του Μεντιλίμπαρ, τον άνθρωπο που υπό τις οδηγίες του πέρσι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League, τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του και στα καπάκια του Μουζακίτη. Ο τελευταίος, δε, άκουσε να φωνάζουν το όνομά του και όταν έκανε δηλώσεις στην κάμερα της Cosmote. Ήταν από τις ομορφότερες στιγμές στη ζωή του. Βίωσε κάτι ανεπανάλληπτο μπροστά σε 32.000 κόσμο.

Ένα παιδάκι που αύριο πιθανότατα θα πάει σχολείο και θα διηγείται στους συμμαθητές κάτι που μόνο σαν όνειρο μπορεί να χαρακτηριστεί. Σε αυτήν την ηλικία παίζει στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και ο προπονητής του, όχι μόνο τον πιστεύει, αλλά τον εμπιστεύεται και τον επιλέγει να παίξει σε όλο το παιχνίδι, στην πρεμιέρα ενός ευρωπαϊκού παιχνιδιού. Αυτό το όνειρο θα ήθελε να ζήσει κάθε πιτσιρίκι που έχει ταλέντο και στόχο να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. 

Από απόψε το βράδυ λοιπόν, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024, κάθε πιτσιρικί στην Ελλάδα που κλωτσά μπάλα, έχει μυηθεί στα μυστικά της στρογγυλής θεάς και θέλει να κάνει καριέρα, ονειρεύεται να γίνει Μουζακίτης...