Μια σημαντική νίκη που τον βάζει από νωρίς σε τροχιά πρόκρισης στους «16» του Europa League πέτυχε την Πέμπτη (24/10) ο Ολυμπιακός στη Σουηδία με 1-0 επί της Μάλμε.

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί το… έβγαλε πάλι το μεροκάματο σημειώνοντας το γκολ της επικράτησης της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, η οποία ήταν εξαιρετική στο α’ ημίχρονο του παιχνιδιού της 3ης αγωνιστικής της League Phase, αρκετά μέτρια στο δεύτερο μέρος, ωστόσο τη δουλειά της την έκανε κι έφτασε τους 6 βαθμούς.

Οι κάτοχοι του Conference League, λοιπόν, εφόσον εκμεταλλευθούν τη δύναμη της έδρας και κάνουν το 4 στα 4 στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα είναι κατά πάσα πιθανότητα στην πρώτη οκτάδα, που οδηγεί απευθείας στους «16» της διοργάνωσης.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, στο 3ο λεπτό ο Μουζακίτης έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Κοστίνια έπιασε μια ωραία κεφαλιά στην κίνηση, για να φύγει λίγο άουτ η μπάλα.

Στο 10’ ο Μαρτίνς έπιασε τρομερό σουτ από μακρινή απόσταση και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι, την ίδια στιγμή που ο Ορτέγκα αποχώρησε πρόωρα λόγω τραυματισμού κι επιστρατεύθηκε σε ρόλο αριστερού μπακ ο Πιρόλα, ερχόμενος από τον πάγκο.

Στο 12’ απείλησαν οι Σουηδοί με σουτ του Μπολίν από θέση μέσα αριστερά και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, με τον Τσικίνιο να κάνει το σουτ στην κίνηση στο 15’ από το ύψος του πέναλτι και ο Νταλίν μπλόκαρε σε μια νέα καλή στιγμή για τους «ερυθρόλευκους».

Είχε τον έλεγχο ο Ολυμπιακός και η υπεροχή του καρποφόρησε στο 31’, με τον Μαρτίνς από αριστερά να αποφεύγει εύκολα τους αντιπάλους του, έκανε μέτρα με την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε για τον Ελ Κααμπί, ο οποίος με ιδανικό πλασέ σημείωσε το 0-1.

Kάτι άλλο σημαντικό δεν καταγράφηκε μέχρι τη λήξη του α’ ημιχρόνου, με τη Μάλμε να μπαίνει καλύτερα στο δεύτερο μέρος και ο Μπουσανέλο βρέθηκε στο 51’ σε πλεονεκτική θέση σουτάροντας, με την μπάλα να καταλήγει άουτ σύμφωνα με τον διαιτητή, αλλά ήταν κόρνερ, αφού είχε βρει στον Κάρμο.

Στο 55’ ο Μπολίν στην αντεπίθεση έκανε κακή μπαλιά στους αμαρκάριστους Αλί και Μπότχαϊμ, με τους Πειραιώτες να έχουν χάσει τη συνοχή τους.

Στο 68’ ο Ελ Κααμπί έφτασε κοντά σε δεύτερο προσωπικό γκολ, αλλά νικήθηκε από τον Νταλίν με πλασέ από θέση μέσα δεξιά και χάθηκε η ευκαιρία για το 0-2 σε ένα διάστημα που ο Ολυμπιακός έδειχνε να συνέρχεται μετά από το μουδιασμένο ξεκίνημα της επανάληψης.

Ο Μεντιλίμπαρ στο 79’ έβαλε τον Κωστούλα αντί του Μουζακίτη και ο Πιρόλα με τη σειρά του τραυματίστηκε, για να παίξει αναγκαστικά ο Κοστίνια αριστερός μπακ.

Στο 81’ ο Ελ Κααμπί κέρδισε το πέναλτι στην ανατροπή του από τον Νταλίν, αλλά αστόχησε από την άσπρη βούλα στέλνοντας άουτ την μπάλα στο 83’.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Έσε σούταρε από καλή θέση και ο Νταλίν έκανε σπουδαία απόκρουση, με τον Μασούρα να αντικαθιστά τον κουρασμένο Μαρτίνς στο 85’, ενώ αποχώρησε και ο Ελ Κααμπί, για να μπει και να ενισχύσει το κέντρο ο Στάμενιτς.

Η Μάλμε πίεσε λίγο στα τελευταία λεπτά, δεν έκανε όμως κάποια σημαντική ευκαιρία και ο Ολυμπιακός κράτησε το πολύτιμο διπλό.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Iταλός Σότσα με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Μέλι και Αλάσιο, ενώ στο VAR ήταν οι επίσης Ιταλοί Αουρελιάνο και Σέρα.

Κίτρινες: 83’ Πένια - 43’ Κάρμο, 69’ Ελ Κααμπί, 90’ Τζολάκης.

MAΛΜΕ (Χένρικ Ρίντστρεμ): Νταλίν, Στρίγκερ Λάρσεν, Μπουσανέλο, Ρέσλερ, Γιόνσον, Γιόνσεν (70’ Ρόζενγκρεν), Πένια, Αλί (70’ Μπεργκ), Μπολίν, Λουκίλι (60’ Κρίστιανσεν), Μπότχαϊμ (81’ Ρικς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ορτέγκα (11’ λ. τρ. Πιρόλα, 78’ λ. τρ. Ντάνι Γκαρθία), Κάρμο, Ρέτσος, Έσε, Μουζακίτης (79’ Κωστούλας), Ροντινέι, Μαρτίνς (85’ Μασούρας), Τσικίνιο, Ελ Κααμπί (85’ Στάμενιτς).