Σπουδαίες αναμετρήσεις έβγαλε η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας για την φάση των «16», καθώς θα αναμετρηθούν σε διπλές αναμετρήσεις o Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στις 5 Δεκεμβρίου στη Λεωφόρο και η ρεβάνς στις 10 Ιανουαρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Πιο πρόσφατο ματς το 4-0 στο Φάληρο

Η τελευταία φορά που είχαμε αιώνιο ντέρμπι στο Κύπελλο Ελλάδας, ήταν πριν 16 χρόνια και συγκεκριμένα στις 16 Ιανουαρίου 2008, όταν οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν σε μονό ματς στο Φάληρο με 4-0 και πάλι για τη φάση των «16». Ο Τρεζόρ Λούα - Λούα είχε ανοίξει το σκορ με ένα εκπληκτικό γκολ στο 6ο λεπτό και στη συνέχεια ανέλαβαν δράση οι Τοροσίδης (63'), Ντάρκο Κοβάσεβιτς (65΄) και Νούνιες (80').

Ο πανηγυρισμός του Λυμπερόπουλου

Πάντως, η πιο πρόσφατη διπλή αναμέτρηση των δύο ομάδων στην διοργάνωση ήταν το 2001 για τα προημιτελικά. Το πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ έληξε με ισοπαλία 1-1 με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να δείχνει τη φανέλα με το όνομά του μετά την ισοφάριση και ακολούθησε ο επαναληπτικός στη Λεωφόρο.

Το 1-4 της Λεωφόρου

Εκεί, την 21η Μαρτίου 2001, ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση επικρατώντας με 4-1 έχοντας στον πάγκο του τον Τάκη Λεμονή. Ο Λουτσιάνο έδωσε την ασίστ στον Αλέκο Αλεξανδρή για να ανοίξει το σκορ και ο Βραζιλιάνος με φοβερή εκτέλεση φάουλ έγραψε το 2-0. Στην επανάληψη, ο Νίκος Λυμπερόπουλος μείωσε, αλλά ο Γρηγόρης Γεωργάτος με πέναλτι καθάρισε την υπόθεση πρόκριση και κάλεσε τους συμπαίκτες του να σταθούν σε μια γραμμή και να δείξουν τις φανέλες τους, όπως είχε κάνει και ο Νίκος Λυμπερόπουλος στο πρώτο ματς. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ζιοβάνι.