Ο πρώην αρχηγός της Θέλτα, Ούγκο Μάγιο, κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση μετά από ένα περιστατικό που χρονολογείται από το 2019, όταν η ομάδα του έπαιζε με την Εσπανιόλ. Ο 33χρονος, ο οποίος αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στον Άρη Θεσσαλονίκης, θα τιμωρηθεί με χρηματική ποινή.

Ο δικαστής του 19ου Ποινικού Δικαστηρίου της Βαρκελώνης εξέδωσε ποινή για όσα διέπραξε ο νυν παίκτης του Άρη, Ούγκο Μάγιο. Τα γεγονότα που συνέβησαν εν όψει ενός αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ της Εσπανιόλ και της Θέλτα στις 24 Απριλίου 2019, κήρυξαν τον ποδοσφαιριστή ένοχο για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο Μάγιο έπιασε το στήθος της μασκότ (παπαγάλος) χωρίς καμία συγκατάθεση.

"Άγγιξε το στήθος της"

«Είναι αποδεδειγμένο», είπε ο δικαστής και συνέχισε: «ότι ο κατηγορούμενος σήμερα, γύρω στις 8:30 μ.μ. της 24ης Απριλίου 2019, όντας παίκτης και αρχηγός της Θέλτα, την ώρα του χαιρετισμού τόσο των μελών της αντίπαλης ομάδας όσο και των δύο ατόμων που χαρακτηρίζουν τις μασκότ της Εσπανιόλ, ο κατηγορούμενος, με σκοπό να ικανοποιήσει τη λιμπιντίνικη του διάθεση και να υπονομεύσει τη σεξουαλική της ακεραιότητα, έβαλε τα χέρια του κάτω από τη στολή της και άγγιξε το στήθος της, 'Ανα. αναγκάστηκε να κάνει πίσω και να απωθήσει τον κατηγορούμενο με το δεξί της χέρι».

Η δεκασέλιδη απόφαση τονίζει ότι τα βίντεο έδειχναν ότι «υπήρχαν αγγίγματα στην περιοχή του στήθους του θύματος».

Ο δικηγόρος, όσο και η Εισαγγελία ζήτησαν στη δίκη να μεταφραστεί η ποινή σε χρηματική κύρωση, 24 μηνών , σύμφωνα με την περιουσία του ποδοσφαιριστή. Ο δικαστής αποφάσισε ότι η αποζημίωση στο θύμα για ηθική βλάβη θα είναι 1.000 ευρώ συν τόκους, επιπλέον της καταβολής δέκα ευρώ την ημέρα για 20 μήνες (6.000 ευρώ επιπλέον) και θα καλύψει επίσης τα διαδικαστικά έξοδα, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ιδιωτικής δίωξης.

Στην ποινή διευκρινίζεται ότι δεν επιβάλλεται η ελάχιστη ποινή των 18 μηνών , παρά το γεγονός ότι ο Μάγιο δεν είχε ποινικό μητρώο, «καθώς δεν υπήρξε πράξη σύσφιξης ή μετάνοιας από τον κατηγορούμενο προς το θύμα ».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος υπεράσπισης του παίκτη του Άρη, Κριστιάν Κάρο, ζήτησε την αθώωσή του , προφανώς σύμφωνα με τον καταδικασθέντα πλέον πελάτη του, ο οποίος είχε αρνηθεί κατηγορηματικά τα γεγονότα στην αρχική του κατάθεση στις 10 Ιουλίου 2019 στο Πρωτοδικείο.

Προβλέπεται λοιπόν ότι το επόμενο δεκαήμερο θα καταθέσουν έφεση κατά της καταλογιστικής ποινής.