Έβερτον-Στόουκ 3-4

Σε ένα συναρπαστικό ματς με τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων, η Στόουκ έφυγε νικήτρια από το «Γκούντισον Παρκ», επικρατώντας 4-3 της Έβερτον, χάρη σε γκολ του Αρναούτοβιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων!Οι δύο ομάδες παλεύουν για να... χωθούν στην πρώτη πεντάδα που οδηγεί στην Ευρώπη. Τα «ζαχαρωτά» ανέτρεψαν δύο φορές το ματς, ωστόσο οι «πότερς» κατάφερε να «κλέψει» τη νίκη στα τελευταία λεπτά του αγώνα!

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυναμικά στο ματς κι αφού απείλησαν με τον Αρναούτοβιτς (12'), πήραν προβάδισμα στο σκορ τέσσερα λεπτά αργότερα. Οι «πότερς»... έκρυψαν την μπάλα, εκείνη έφτασε στον Σακίρι που μέσα από τη μεγάλη περιοχή «έγραψε» το 1-0.

Η απάντηση των γηπεδούχων όμως ήρθε άμεσα, καθώς στο 22' ο Λουκάκου επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, φέρνοντας το ματς στα ίσα. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ωστόσο, η Στόουκ πήρε εκ νέου το προβάδισμα με ένα εκπληκτικό γκολ του Σακίρι.

Ο διεθνής Ελβετός βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και με ένα τρομερό τελείωμα, με το δεξί πόδι μάλιστα, νίκησε τον Χάουαρντ για να στείλει την ομάδα του στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-1.

Στο δεύτερο μέρος όμως, η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έφτασε στην ανατροπή. Αρχικά, ο Λουκάκου βρήκε και πάλι δίχτυα (64'), σημειώνοντας το 15ο του γκολ στο πρωτάθλημα, φτάνοντας τον Τζέιμι Βάρντι στην πρώτη θέση των σκόρερ ενώ στο 71' ο Ντεουλοφέου, έπειτα από ωραία ομαδική προσπάθεια, σημείωσε το 3-2!

Το ματς όμως δεν είχε τελειώσει εκεί... Η Στόουκ βρήκε και πάλι απάντηση, καθώς στο 80' ο Χοσέλου με ωραίο τελείωμα έφερε το ματς σε πλήρη ισορροπία! Κι ενώ όλα έδειχναν πως το 3-3 θα αφήσει τους πάντες ικανοποιημένους, ήρθε το «χτύπημα» του Αρναούτοβιτς στο τέλος...

Ο Στόουνς υπέπεσε σε πέναλτι, ο Αυστριακός επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση κι ευστόχησε για να διαμορφώσει το 4-3 και να δώσει στη Στόουκ μία πολύ σημαντική νίκη που την έφερε στο -2 από τις προνομιούχες θέσεις!

Γουότφορντ-Τότεναμ 1-2

Με τους περισσότερους αντίπαλους της να εκτροχιάζονται διαδοχικά, οι Λονδρέζοι παραμένουν στις ράγες τους. Ένα απίθανο γκολ του Κορεάτη Σον ένα λεπτό πριν το τέλος, έδωσε μία αντρίκεια νίκη στα «σπιρούνια» στην έδρα της Γουότφορντ (1-2) και η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο μείωσε πια στο «τρίποντο» την απόσταση από την κορυφή, έχοντας τις λιγότερες ήττες (2) και την καλύτερη άμυνα (15 γκολ), αριθμοί που πάντα μυρίζουν «τίτλο»!

Αν το καλοσκεφτείς, δεν της λείπει και τίποτα. Εκτός από την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, έχει και τον παίκτη (Χάρι Κέιν) που έχει σκοράρει περισσότερα γκολ στην Premier League για το 2015 (27) από κάθε άλλο παίκτη. Ακόμα κι όταν αυτός μένει μακριά από το γκολ, υπάρχουν λύσεις. Όπως για παράδειγμα αυτή του Έρικ Λαμέλα. Ο μεταμορφωμένος Αργεντινός είναι καθοριστικός φέτος και με το 4ο του γκολ στα τελευταία 5 επίσημα ματς (17’) έβαλε μπροστά στο σκορ την Τότεναμ.

Ωστόσο, κάπου εκεί εμφανίστηκε ο… Ρομάριο! Κι αυτό γιατί με αυτά που κάνει φέτος ο Όντιον Ιγκάλο θυμίζει τον Βραζιλιάνο. Με το 14ο φετινό του γκολ και με κίνηση που θύμισε Ρομάριο, ο Νιγηριανός επιθετικός της Γουότφορντ ισοφάρισε πριν βγει το ημίχρονο (41’,1-1), όμως αυτό ήταν το τελευταίο καλό νέο για τις «μέλισσες».

Η αυστηρή απευθείας κόκκινη του Ακέ (62’) άλλαξε τις ισορροπίες, όμως οι Λονδρέζοι δεν έφτιαξαν πολλές ευκαιρίες. Η είσοδος του Σον αύξησε την πίεση των παικτών του Ποκετίνο και αυτή καρποφόρησε στο 89ο λεπτό, όταν ο Κορεάτης με ένα ακροβατικό γκολ (υπάρχουν σοβαρές υποψίες για οφσάιντ) έκανε το 1-2, σε μία από τις ανέλπιστες νίκες που πάντα μετράνε πολύ σε μία κούρσα τίτλου.

Βουλιάζει η Νιούκαστλ!

Αν η Τότεναμ πετάει, τότε μία άλλη ιστορική ομάδα βουλιάζει χωρίς σωσίβιο στον ορίζοντα, παραμένοντας στην ζώνη του υποβιβασμού. Η Νιούκαστλ πληρώνει καλά την έλλειψη αξιόπιστου τερματοφύλακα, αφού για δεύτερη σερί αγωνιστική χάνει από λάθος του γκολκίπερ της.

Μία λάθος έξοδος στις καθυστερήσεις του Ρομπ Έλιοτ στοίχισε το ματς με την Έβερτον (0-1), μία λάθος εκτίμηση του Καρλ Ντάρλοου (στο φετινό του ντεμπούτο) κόστισε κι άλλο στην ήττα με 1-0 από την Γουέστ Μπρομ.

Ο Άγγλος τερματοφύλακας έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του στην κεφαλιά του Φλέτσερ (78’, 1-0), με την Νιούκαστλ να μην αξίζει τίποτα περισσότερο από το ματς, στο οποίο οι «μπάγκις» είχαν την απόλυτη υπεροχή και δύο δοκάρια.  

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

Δευτέρα 28/12

Νόριτς - Άστον Βίλα 2-0 (24' Χάουσον, 87' Εμ'Μποκανί)

Γουέστ Μπρομ - Νιούκαστλ 1-0 (78' Ντάρεν Φλέτσερ)

Έβερτον - Στόουκ 3-4 (22' και 64' Λουκακού, 71' Ντεουλοφέου / 16' και 45' Σατσίρι, 80' Χοσέλου, 91' πέν. Αρναούτοβιτς)

Κρίσταλ Πάλας - Σουόνσι 0-0

Γουότφορντ - Τότεναμ 1-2 (41' Ιγκάλο / 17' Λαμέλα, 89' Σον Χέουνγκ-Μιν)

Άρσεναλ - Μπόρνμουθ (19:30)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι

Γουέστ Χαμ - Σαουθάμπτον

Τρίτη 29/12

Λέστερ - Μάντσεστερ Σίτι (21:45)

Τετάρτη 30/12

Σάντερλαντ - Λίβερπουλ (21:45)